Атанас Стоянов

„Подобряването на техническата и ВиК инфраструктура е най- голямото предизвикателство, пред което сме изправени. Целта ми е община Сандански да е сред първите, внесли проекти след приемането на Плана за възстановяване и развитие.” Това обяви за „4Власт” кметът на южната община Атанас Стоянов. Той сподели, че в общината има водопреносна мрежа на над 60 години и въпросът с ремонта е належащ, за да се подобри водоподаването и да се спрат непрестанните аварии. Общината има технически проекти, които са внесени в Министерство на регионалното развитие и Министерство на финансите за евентуално отпускане на средства. „Дано се случат нещата, защото ще се подобрят качеството на живот на жителите на общината, и условията за многобройните туристи.”, надява се кметът Атанас Стоянов.
Както съобщихме, в края на миналата седмица стана ясно, че община Сандански ще получи финансиране от 2 912 229 лв. за изграждане на улици „Дезудава“, „Първа“, „Втора“, „Трета“ и „Четвърта“ и участък от улица по регулация на местността Нишан Танга. Парите са от фонда към МРРБ за финансиране на общински проекти. В Сандански обаче се надяват да получат още средства, за да решат и други проблеми. „Търся възможности за проектни предложения, от които да се възползваме, възлагаме надежди за финансиране от Плана за възстановяване и развитие, дано се приеме най- после. Междувременно ние ще сме готови и ще сме сред първите с проекти за финансиране. Става въпрос за финансиране на проекти, свързани с подобряване на образователна инфраструктура, на техническа и не на последно място на спортна инфраструктура. Стремим се бъдем да реагираме с адекватни действия в тежките времена, в които живеем.”


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Говоря го от 10 години,но няма кой да чуе. С тези аварии хем е дискомфортно за населението,хем е много скъпо за дружеството и Общината. Всеки кмет ,ако сменяваше водопровода на 2 от улиците сега всичко щеше да е сменено. На всякъде където се увеличава населението от там и потреблението на вода и като се увеличи и напора или налягането в тръбите ( а тук в Сандански са интернитови и много стари) се получава спукване( авария). И да се оправи след 1-2 дена се спуква пак .

  2. Време беше!!!
    Дано се изпълни решението,но и с по-малко присвоени средства,защото моделът до сега е колкото по-големи проекти,толкова повече присвоени средства за лично облагодетелстване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here