Петър Паунов

144 000 лв. за извозването на 12 000 т боклук до София дава община Кюстендил. След като в петък кметът Петър Паунов кръстоса шпага задочно с ексминистъра на околната среда и водите Борислав Сандов и обяви, че държавата, а не общините трябва да изграждат депа, днес поръчката е факт. Оферти се приемат до 23 август, а срокът на договора с избраната фирма ще е 12 месеца. Тя ще вози отпадъка до инсталация за третиране на смесени битови отпадъци, в кв. „Филиповци” в София или на разстояние от 115 км от Кюстендил. Сметосъбирането и сметоизвозване иначе е поверено на общинска фирма „Чистота”.
Припомняме, че на брифинг в петък кметът поиска извинение от ексминистъра, който публично обяви, че имало нерегламентиран боклук, каран в близкото с. Радловци. Паунов контрира, като изреди депата, на които общината е била принудена на кара боклука в последните години заради липсата на депо. Първоначално кюстендилският боклук е возен до Кочериново, през 2009 г. маршрутът вече е Благоевград и Дупница. Отпадъци от Кюстендил са били и в депото в Перник. А кметът заяви, че извозването до Костинброд пък би коствало на кюстендилци по 2,50 лв за километър на камион, което щяло да раздуе сметката за транспорт до 5 000 000 лв. или минимум 5 пъти таксата за битови отпадъци в общината. Както е известно, на референдум през миналата години кюстендилци парираха опита за вдигане на таксата.
Вижте видеоканала ни:


1 коментар

 1. Две-три приказки относно опита на „Хекимян ТВ“ да прави Пи-Ар на Герберски Феодал-Кмет на Община Кюстнидил.
  – има пълен цикъл от фактически състав, започващ от Акт за установяване на адм. нарушение до определение на ВАСъд, в който фактически състав ясно е посочен виновното длъжностно лице по смисъла на Закон за управление на отпадъците, а именно Кмет на Община Кюстендил. Никъде в този фактически състав и правни процедури дума не се споменава за Министър на околна среда и водите!
  – На Община Кюстендил е наложена глоба в размер на 8 000 000 лева заради виновно неизпълнение на нормативни задължения на Кмет на Община Кюстендил. Глобата е потвърдена с определение на ВАСъд. Междувпрочем местните прокуратури от съдебен район Кюстендил не се самосезират по темата. Това нещо по „Хекимян ТВ“ не бе отразено и споменато.
  -Заради тази глоба т.е. виновно неизпълнение на нормативно установени задължения по Закон за управление на отпадъците, с решение на Общински съвет Кн бе изтеглен облигационен заем, обезпечен с бъдещи приходи на общината. Иначе казано виновното длъжностно лице Кмет-Феодал не само, че са го глобили, но и взе дълг за сметка на кюстендилските данъкоплатци. Това нещо по „Хекимян ТВ“ не бе отразено и споменато.
  – В скоро време чувството за недосегаемост на Кмета-Феодал ще бъди сериозно накърнено, защото съм го хванал по „бели гащи“ по три сериозни теми. По едната вече действам пред Районна прокуратура, по другите две-ще има също развитие до края на седмицата.
  #ПауновПозорОставкаИЗатвор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here