В Симитли почетоха героите на Илиденско – Преображенското въстание

С шествие от сградата на Община Симитли, а след това и с ритуал по поднасяне на цветя и венци, почетохме героите от Илиденско – Преображенското въстание пред паметника „Илинден“, разположен на едноименната улица в град Симитли.

 

По традиция шествието тръгна от сградата на Общинска администрация, като в него се включиха кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, зам.-кметът Евгения Георгиева, служители на общинска администрация, кметове на кметства, общински съветници, представители на културни и образователни институции, сред които директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли Таня Янкова и граждани.

Пред паметника „Илинден“ общинският съветник Георги Михайлов, който живее на едноименната улица изказа благодарност към присъстващите, събрали се да почетат героите, дали живота си в славната Илинденско – Преображенска епопея. Той припомни, че паметникът е изграден през 2005 година по инициатива на живущите на улица „Илинден“, с помощта на Община Симитли.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров поднесоха венец пред паметника, цветя бяха положени и от директора на училището в Симитли Таня Янкова и ученици, както и от родолюбиви граждани.

Поклон пред героите, записали имената си със златни букви в пантеона на честта и славата на България! Поклон пред героите, с чиято кръв е пропита българската земя! Поколон пред героите, на които дължим нашата свобода!
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here