Костадин Загорчин

Председателят на Общинския съвет в Банско Костадин Загорчин получи отговор от министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков и директора на ОДМВР – Благоевград гл. комисар Георги Кандев по повод несъгласие на местните хора с предприетите действия за закриването на полицейския участък в град Добринище.

„Получих отговор от Министерството на вътрешните работи. В него се твърди, че промяната няма да се отрази на оперативната работа на органите по опазване на обществения ред. Поемам ангажимент, в качеството ми на председател на Общинския съвет – Банско, стриктно да следя дали това ще бъде така и да реагирам своевременно, в случай, че закриването на участъка се отрази негативно на ситуацията в Добринище. Използвам случая, за да благодаря на Министерството на вътрешните работи за отговора, и оставам с надеждата, че решението му е правилно, но си запазвам правото да го уведомявам за случващото с в Добринище, по отношение на сигурността на гражданите и гостите в курортния град.“

Жители на Добринище изпратиха до министъра на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков и директора на ОДМВР – Благоевград гл. комисар Георги Кандев.

Не само през зимата, но и през летния сезон, тук пристигат на почивка хиляди граждани от страната и чужбина. Досега полицейският участък, макар и трудно, поради намаления си състав, се справяше с опазването на реда и спокойствието както на гражданите, така и на гостите на града и местната общност намира закриването му като недопустимо”, пише в писмото.

Една от поставените тези е искането да бъде преосмислено решението за закриването на участъка, поради спецификата на града като известна курортна дестинация и необходимостта от постоянно функциониране на работещо полицейско управление.

Името на Бойко Рашков се спряа за шеф на КОМПИ.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here