Окръжен съд – Кюстендил одобри споразумение и осъди 28- годишен кюстендилец на „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, като отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от 3 години. Е. Л., който е неосъждан към момента, се признава за виновен за това, че на 04.03.2022 год. в гр.Кюстендил, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин, с нетно тегло 0,181 грама и на обща стойност – 11.77 лв. и коноп (марихуана) с нетно тегло 31.23 грама, на стойност 187,38 лв. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 5 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, по отношение на 18 – годишен кюстендилец, който се призна за виновен в държане, с цел разпространение на  високорискови наркотични вещества – коноп (марихуана), с общо нетно тегло 6.65 грама, на обща стойност 39.90 лева и MDMA (екстази), с нетно тегло 13.34 грама, на обща стойност 333.50 лева. Обвиняемият С. И. е неосъждан към момента, а престъплението е извършено на 21.03.2022 год. в гр.Кюстендил.

Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимия. Определението е окончателно.

Окръжен съд – Кюстендил не одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура и защитата на обвиняем в държане, с цел разпространение на хероин, на обща стойност 29 592 лв. / на 09.06.2022 г. в гр. Кюстендил / и предвиденото в него наказание от 3 години „лишаване от свобода“ с 5 години изпитателен срок, и глоба 5 000 лева. Съдът, връща делото на прокурора.

Съдът счита, че не следва да одобрява споразумението, тъй като условното наказание е несъответно на деянието и личността на подсъдимия, предвид вида на престъплението, предмета на същото – хероин и стойността му 29 592 лв., която не е никак малка. Съдът счита, че с това наказание не могат да се постигнат целите по чл. 36 от НПК, тъй като то няма да превъзпита нито обвиняемия, нито ще има предупредително – възпираща превенция по отношение на обществото. Този вид престъпления са с изключително завишена динамика и вредни, негативни последици, поради което чистото съдебно минало на подсъдимия не е достатъчно, за да бъде наказанието му условно, пише в мотивите на съдия Надя Георгиева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here