Окръжен съд – Кюстендил наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим и „глоба“ в размер на 10 000 лв., по отношение на 25 – годишен кюстендилец и условно наказание „лишаване от свобода“, пробационна мярка за срок от 1 година и „глоба“ в размер на 2 500 лв., по отношение  на 32- годишна кюстендилка / неосъждана /.

Двамата подсъдими се признаха за виновни в държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /, като по отношение на подсъдимия Е. С. престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението постигнато между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимите, като в съдебно заседание предложи допълнение към наказанието на подсъдимата А. М. – пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година, което страните приеха.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия Е. С. е бил задържан, считано от 28.04.2022 г. до влизане на споразумението в сила.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here