По повод „Празника на моето село“, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов, кметицата на село Долно Драглище- Лиляна Боянова, заедно с акад. Кирил Боянов откриха нова паметна плоча на Серафим Боянов в центъра на село Долно Драглище. Баралефът съхранява паметта на великолепния в просветното и културно дело, откривателя на класно училище в Разложко- учител Боянов.

„Най-голямото богатство на едно населено място са хората – трудолюбиви и гостоприемни, достойни пазители на родовата памет, бит и култура.
В медицината, в образованието, в десетки сфери на живот хората от Долно Драглище са доказали, че са истински професионалисти, които с труда и стореното работят за благото на всички.
За мен е висока отговорност и голяма чест да работим заедно за развитието на село Долно Драглище и създаване на още по-добра среда за живот в Община Разлог“, с обръщение към всички присъстващи инж. Гърменов подари на г-жа Боянова икона на „Света Богородица“, която да закриля всички в селото.
„Признателна съм на всички вас- жители на Долно Драглище. Нека се гордеем с нашето село и достойните дела на нашите предци. Благодаря на Община Разлог и акад. Кирил Боянов, които се ангажираха с изработването и поставянето на тази паметна плоча“, благодари г-жа Боянова.
По време на събитието, посветено на 119-тата годишнина от Илиндеско-Преображенското въстание, бяха поднесени венци и цветя и пред паметника на “Април 1876” на Георги Чолаков, делегат в Оборище на местния революционен комитет. Своята почит отдадоха инж. Гърменов, зам. кмета по икономическите и правни въпроси- г-н Гюров, г-жа Боянова, г-н Генов и зам. кмета на Община Златица-Илия Македонски, акад. Кирил Боянов, представители на ДПЛФУ и Народно читалище „Христо Смирненски“ 1989 г., както и жители и гости на Долно Драглище.
Специално за „Празника на моето село “ от Община Златица и НЧ „Христо Смирненски“ гр. Златица представиха празнична програма на автентични песни на Женски тригласен хор “Златолира“ и Мъжка вокална група „Гергьовден“, с ръководител Мария Лешкова. Празненството продължи до късните часове, а за доброто настроение се погрижи оркестър Якоруда.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here