Христо Терзийски чукна 54 лета, обяви: Всяка нова година от живота ни е дар от Бога, който имаме шанса да оползотворим за добри дела и смислени каузи

Христо Терзийски

„Честит рожден ден на народния ни представител Христо Терзийски! Нека бъде жив издрав! На многая лета! „- гърмят пожелания за бившият вътрешен министър от Кюстендил днес.

„Всяка нова година от живота ни е дар от Бога, който имаме шанса да оползотворим за добри дела и смислени каузи.“- заяви рожденикът.

Христо Богомилов Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършва Техническия университет в София. През 1996 г. влиза в редиците на МВР като оперативен работник в сектор „Криминална полиция“ на 6-о РПУ в София. След това работи в сектор „Наркотици“ на СДВР. Бил е началник на група в сектор „Криминална полиция“ на 6-о РПУ, както и началник на сектор „Наркотици“ на СДВР. По-късно е заместник началник на отдел „Криминална полиция“ на СДВР. От септември 2009 г. е заместник-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От 24 февруари 2015 г. е директор на Главна дирекция „Национална полиция“[1]. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 20 септември 2018 г. е временно изпълняващ длъжността главен секретар на МВР. След това на 18 декември 2018 г. отново се връща на същата позиция. На 24 юли 2020 г. е избран за министър на вътрешните работи. Остава на този пост до 12 май 2021 г.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here