Проведе се среща с организаторите на Международен джаз фестивал „Д-р Емил Илиев”, който от тази година ще се провежда в Боровец.
В нея взеха участие зам.- кметовете на община Самоков Дончо Зашев и Люба Кленова, представители на полицията, пожарната и МБАЛ-Самоков.
Бяха уточнени подробности по организацията и обезпечаване на логистиката на мероприятието. Ще има осигурен транспорт за желаещите да посетят фестивала, който ще тръгва от автогарата в 18.00 и 19.00 ч., както и автобус от Боровец към Самоков в 23.00 ч.
Джаз фестивалът ще бъде открит на 5 август с Биг Бенд Благоевград, диригент Борис Янев, Васил Петров, Христина Кацарска и Надя Тончева. След тях ще бъде изпълнението на Влатко Стефановски от РС Македония и финалът на вечерта ще бъде бразилската звезда Розалия де Соуза. За всички приятели на музиката и почитатели на джазовото изкуство организаторите са подготвили богата програма с участие на едни от най-добрите джаз, фънк, реге, рагтайм, блусизпълнители от България и чужбина.
В програмата са предвидени, освен концерти и много съпътстващи мероприятия, които да предложат разнообразни и различни преживявания за гостите. На 6 август от 11,00 ч. в хотел „Рила ще се проведе Джаз академия за деца, с ръководител Петя Станчева и конкурс за рисунка на тема „Що е джаз?”. Същият ден от 17.00 ч. ще бъде официалното представяне на биографичната книга „Д-р Джаз, д-р Емил Илиев или изкуството да лекуваш с музика”. Вечерта ще бъде концертът на MYX’D квинтет – България и КАЛ Бенд – Сърбия.
В неделният ден гостите на фестивала ще могат да се насладят на изпълненията на Михаил Йосифоф и Новините в джаза, и Джулиан Марли Бeнд. Четвъртият ден на фестивала ще зарадва меломаните с концерт на Александров Рагтайм Бенд – България и Антонио Флинта квартет – Италия. Фестивалът ще закрият Бигбендът на БНР, Монтию БГ- Красимир Желязков и Юнгсу Чой тайни оркестер – Южна Корея. Водещи на Джаз феста ще бъдат Николай Захариев и Борис Панкин.
Както 4ВЛАСТ вече съобщи, събитието ще се проведе под патронажа на президента Румен Радев.
Вижте повече:Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here