МРРБ дава 2,3 млн. за ВиК ремонт в кв. „Миньор” в Бобов дол и 1,8 млн. на Дупница за обновяване на 2 улици

През лятото съветникът от ГЕРБ Емил Гущеров възропта на сесия и обяви, че пише 0 оценка на правителството, колкото са парите, отпуснати за Дупница.

МРРБ се сети, че съществува и Кюстендилска област. 4 983 274 лв. ще получат общини от областта от фонда за ВиК и пътни ремонти с общ бюджет 418 млн. Това става ясно от окончателния списък с одобрените проекти, които от ведомството публикуваха днес. От област Кюстендил най- много пари са заделени за община Бобов дол, финансовата инжекция е в размер на 2 376 611 лв. Те ще трябва да покрият ремонта на водопроводната мрежа в кв. „Миньор“ и ул. „Св. Спас“. Общината вече е провела обществена поръчка за целта. Изпратена е покана до кюстендилската „Булплан инвест” на Николай Йосифов. От дружеството са входирали оферта в размер на 1 917 182 лв. без ДДС или 2 300 618,4 лв. с ДДС. Пари има и за Дупница. Отпуснатото финансиране е за ремонта на ул. „Венелин” и „Седма рилска дивизия” и то е в размер на 1 800 412 лв. Припомняме, че на брифинг преди около месец зам.- кметът Олга Китанова съобщи, че фирмата изпълнител обмисля прекратяване на договора, тъй като иска около 30% завишаване на стойността с оглед ръста в цените.  Ремонтите по „Венелин” и „Седма рилска дивизия” бяха част от голяма поръчка на общината, която включваше още обновяването на ул. „Орлиска” и „Трети гвардейски полк” с обща прогнозна стойност 2,8 млн. лв. без ДДС. Победител и за четирите е благоевградската фирма „Браво Строй“ на Димитър Янков. Фирмата печели ремонта по улица „Седма рилска дивизия“ с оферта от  626 893,92 лв. и за „Венелин” 993 700,8 лв. За реконструкция на външен водопровод в Бобошево се отпускат 525 000 лв., а 246 251 лв. за проектиране на реконструкция на ВВМ на села в община Кюстендил 246 251 лв. Най- скромна е лептата за община Невестино, които ще получат 35 000 лв. за реконструкция на ВиК мрежа.
Припомняме, че преди около 2 седмици от МРРБ обявиха списъка с проектите, които ще предложат за одобрение за финансиране на Министерски съвет. В този предварителен списък нямаше заделена нито една стотинка за област Кюстендил.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here