Д-р И. Тонев остава шеф на МБАЛ „Югозападна болница”, реши ОбС Сандански, кметът Стоянов: Важно решение с оглед новата ковид вълна

Д-р Илия Тонев

Д-р Илия Тонев остава начело на МБАЛ „Югозападна болница” реши днес ОбС Сандански. Той получи нов 3- годишен мандат като управител на междуообщинското лечебно заведение, под чиято шапка са болниците в Петрич и Сандански.

Яне Янев

Глас срещу новия стар шеф надигна само съветникът Яне Янев, който възропта, че няма други кандидати, а трябвало да се дава път на по- младите. Д-р Тонев беше в залата, но никой от народните избраници не пожела той бъде изслушан. Доволен от избора обаче беше кметът на Сандански Атанас Стоянов.

Председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов и кметът Атанас Стоянов.

„Това е изключително важно решение на фона на задаващата се нова пандемична вълна. Хубаво е, че не допуснахме да има организационно безвремие в болницата.”, коментира кметът Стоянов. До избора се стигна, след като изтече мандатът на управителя и беше стартирана нова процедура. МБАЛ „Югозападна болница” обслужва, освен Сандански и Петрич, още общините Кресна и Струмяни.
Припомняме, че до обединението на лечебните заведения в Петрич и Сандански се стигна преди около 7 години, целта беше да се спаси от фалит болницата в Петрич.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here