Паметта на Св. вмчк Панталеймон бе почетена в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил

Архимандрит Исаак благодари за вниманието и грижите, които оказва медицинския персонал към болните и поднесе на д-р Александър Величков, изпълнителен директор на МБАЛ, икона с образа на Св. Богородица – Труеручица
Паметта на Св. вмчк Панталеймон бе почетена и в МБАЛ „Д-Р НИКОЛА ВАСИЛИЕВ“ в Кюстендил, където в чест на светеца е изграден храм-параклис, съобщиха от Кюстендилска духовна околия.
Молебен и водосвет за здраве и благословение на лекарите и медицинския персонал, които се трудят неуморно за запазване здравето на стотици граждани ежеседмично, извърши архиерейският наместник Архимандрит Исаак, в съслужение с протойерей Виктор Мачай, свещеник Тодор Точев, свещеник Мирослав Костов, Йеродякон Вартоломей и дякон Георги Тасков.
Архиерейският наместник поздрави присъстващите с празника и им благопожела крепко здраве и Божия помощ в трудовете, които полагат за болните наши братя и сестри. Архимандрит Исаак благодари за вниманието и грижите, които оказва медицинския персонал към болните и поднесе на д-р Александър Величков, изпълнителен директор на МБАЛ, икона с образа на Св. Богородица – Труеручица, призовавайки молитвената подкрепа на Божията Майка да не отстъпва от тях. На всички присъстващи бе поднесена малка иконка, със същия образ на Приснодевата.
Д-р Величков благодари на духовенството за посещението и извършената служба в деня на техния Покровител, изразявайки надежда, че за в бъдеще ще има по близко сътрудничество между духовенството и лекарския персонал.

След това, в храма-параклис бе отправена кратка заупокойна молитва към Бога, за упокоение душите на починалите медицински лица, служили в болницата, по време на Ковид – кризата.
Свещенството бе поканено от директора на чаша кафе и братски разговор.
Текст и снимки: Василка ЕманоиловаВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here