За втора година в базата на Тракийски университет в Кюстендил, предоставено безвъзмездно от общината се организира и провежда кандидат- студентска кампания и обучение на граждани от град Кюстендил и Югозападна България.

Това обявиха днес на пресконференция кметът на община Кюстендил Петър Паунов, зам.- ректорът на Аграрния факултет в Тракийски Университет проф. Катя Величкова, зам.- ректорът на Стопански факултет доц. Пенев и доц. Бойко Соколовски, който ръководи регионалното обучение в града. Те представиха специалностите.

„Постарали сме се да създадем максимално добри условия за всички. Очакваме тези, които искат да реализират потенциалът си във сферите, които предлагаме съвместно с Тракийския университет“, заяви Петър Паунов.

Градоначалникът добави, че до момента има база от 5 учебни стаи в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ и общината има готовност да предостави цялостна база- училище с огромна база.

„Удоволствие е да стартираме това обучение в Кюстендил. То е втора година, имахме прием през миналата академична година. Обучението беше в онлайн среда, заради Ковид ограниченията. Доц. Соколовски и местната управа стабилно прокарват път на тези специалности. Обучението сега ще се извършва в смесена среда, защото няма как да се пренесе тук голяма част от апаратурата. Ще има обучение в Стара Загора, което по договор с община Кюстендил и ТУ транспортът и битовите разходи ще бъдат организирани по- най добрия начин за студентите”, коментира зам.- ректорът на Стопански факултет доц. Пенев.
Той представи изключително перспективни специалности на Стопански факултет с възможности за реализация в общински администрации, фирми и организации, които се занимават с европроекти като: Регионална икономика и управление, Местни финанси, ИТ в икономиката и управлението. Специалността „Местни финанси“ е за подготовка на кадри, които ще работят преди всичко в публичния сектор или така наречените „бюджетари“. Специалността „Информационни технологии в икономиката и управлението“ е хибридна специалност между две направления – „Икономика“ и „Информатика и компютърни системи“, позната също като „Бизнес информатика.“ Специалността „Аграрна икономика и търговия“ обучава хората, които във всяко едно стопанство или бизнес управляват процеса на икономически и стопански взаимоотношения. Специалността е фокусирана преди всичко към малкия и среден бизнес в аграрния сектор.
Зам.- ректорът на Аграрния факултет в Тракийски Университет проф.Катя Величкова представи специалностите Екология и опазване на околната среда и Агрономство.
„Аграрният факултет е със 100 – годишна история и смятаме, че ще има интерес във вашия град към специалност Агрономство. Надявам се, че тук има земеделски стопани, деца на фермери, които ще искат да получат едно висококачествен образование”, заяви проф.Катя Величкова.

Обявяваме допълнителен прием ОКС Бакалавър, по специалности, към който гражданите и бизнеса на нашия регион имат интерес.
До 10-ти септември ще бъдат приемани документи.
Класиране се извършва на всеки 5 дни.
СПЕЦИАЛНОСТИ
Екология и опазване на околната среда- задочно- 350лв.
Агрономство- задочно- 350лв.
Медицинска сестра- Медицински факултет Стара Загора-редовно- 400лв.
Регионална икономика и управление- задочно- 463.50 лв.
Местни финанси- задочно- 463.50 лв.
ИТ в икономиката и управлението- задочно- 463.50 лв.
Аграрна икономика и търговия- задочно- 463.50 лв.
За повече информация и записвания, в базата на Тракийски университет Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ гр. Кюстендил, Западно крило.
тел.: 0889115520

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here