Тези, за които нарушаването на законите на стана емблема – Провалът на Прокопиев (ПП) и властта на лъжата, не пожелаха днес да се реши проблемът с енергийния регулатор.

 

Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Повод бе отказът на мнозинството около „Продължаваме промяната“ да включи като точка втора от дневния ред на парламента предложението на ДПС за разглеждане на казуса с регулатора, след като Конституционният съд обяви избора на председателя Станислав Тодоров за противоречащ на основния закон на страната. КЕВР съобщи вчера дълъг списък от предстоящи задачи, които не могат да бъдат решени поради липсата на председател.

Няма никаква надежда, че може утре да се разглежда този въпрос. Напротив – от едни записи видяхме, че десни болшевици, прегърнати с леви комунисти, се опитват по всякакъв начин да задържат узурпираната от задкулисието власт, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Видяхме и опити теми, които са за партийни форуми, да бъдат включени в дневния ред на Народното събрание, каза лидерът на ДПС по повод стремежа на БСП да си осигури мнозинство за формиране на кабинет, предлагайки парламентът с решение да одобри законодателна програма за следващите 5-6 месеца. Със 119 гласа опозицията в НС не позволи това да се случи.

Имахме възможност да го кажем и от трибуната на НС. През 1991 година комунистическата конституция беше отменена и чл. 1 вече го няма. Днес темите за партийните форуми се разглеждат на партийни форуми, а не в парламента. Водещата роля на комунистическата партия вече я няма, обобщи Карадайъ.

И каза, че всички вече сме се нагледали на опитите за реставрация на комунизма от десните болшевици и Столетницата-комунисти
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here