От общината обявиха, че екипът на социалната кухня разнообразява менюто.

Нови цени за храната от социалната кухня изковаха вчера съветниците в Самоков. Както вече съобщихме, с решение на ОбС беше създадено ново общинско дружество „Детско, ученическо и обществено хранене”. Както е известно, от 1 юли социалната кухня към общината пое изхранването на разчитащите на Домашен социален патронаж, също на домуващите в домовете за възрасти, както и на малчуганите от детските градини и училищата. С новата наредба бяха определени таксите за храна за ден.


Ползвателите на услугите на Домашен социален патронаж плащат дневна такса в зависимост от дохода си. Тези с доход до 250 лв. са плащали 2,50 лв., но таксата става 3,25 лв. Хапването на получаващите от 250 до 400 лв. вместо 3,20 лв. ще е вече 4,15 лв., а тези с доходи над 400 лв. ще броят вместо 4 лв. 5,20 лв. Пакетът храна за обяд включва супа и основно ястие, а вечерята е основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт.
До момента таксата за домовете за стари хора в Самоков – „Семейство д-р Калинкови” и този в Ковачевци плащаха по 4,44 лв на ден, но вече става 5.77 лева. Те получават закуска, обяд – супа и основно ястие, вечеря – основно ястие, хляб, веднъж седмично десерт и напитка.
Същата е и таксата за Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания (ЦНСТ), но пакетът включва закуска, обяд – супа и основно ястие, хляб, вечеря – основно ястие, хляб и следобедна закуска. 5,77 лв. ще се плаща и за Дневен център за деца и младежи с увреждания гр.Самоков, а ще получават закуска, обяд – супа и основно ястие, хляб и следобедна закуска, вечеря – основно ястие.
Храноденът в детските градини на територията на общината ще е 5,45 лева за храноден. Пакета храна включва: закуска и напитка, преди обяд – плод, обяд – супа и основно ястие, плод и хляб, следобедна закуска и напитка.
1,45 лв. ще струва приготвяне и доставка на подкрепителна закуска за училищата на територията на община Самоков. 2,90 лв. млечната кухня.
За приготвяне и доставка на обяд за ученици от подготвителна група и 1-4 клас ще се заплаща такса на ученик за храноден в размер на 2.90 лева.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here