Персонала на общинската болница в Дупница бяга, обявиха: Високи са заплатите на прокуристката М. Жайгарова и К. Бонев

Персонална на общинската болница бяга, обявиха, че е висока заплата на прокористката М. Жайгарова и К. Бонев, тя не идва, ръководи от дистанция, на никой не му пука за общинската болница, има или няма доктори не е важно, важно е да се водят на книга, така се водят на книга отделения, но здравеопазване няма, прави се ремонт на ремонта, източват се пари, с тези пари, можеше нова болница да се направи, а не ремонт на ремонта, пишат на редакционните имейли от персонала на болницатаи добавят: Помпат се заплати и с извънреден труд, а такъв няма. През последните дни три санитарки – две от вътрешно и една от родилно отделение, са напуснали работа. Те отиват да работят в София в голяма верига хранителни магазини срещу 1400 лв. месечна заплата.
Работеща в едно от отделенията в болницата санитарка разказа пред репортер на “Струма”: “Преди няколко години във вътрешно и кардиологично отделение са работили 10 санитарки. В момента те са 5 и работят в три отделения – вътрешно, кардиологично и интензивно. Първа смяна работят две санитарки, като едната остава да работи до приключване на втора смяна. Преди два месеца обещаха, че заплатите ни ще бъдат увеличени и ще получаваме по 910 лв. на месец, но продължаваме да сме на минималната работна заплата. Чисто вземаме около 650 лв. Затова санитарки напускат и отиват на работа в София във верига хранителни магазини на смени – два дни работят, два дни почиват, и получават двойно по-големи заплати от болницата. Затвориха отделението по фтизиатрия, което беше превърнато в Ковид отделение. Сега стои затворено, а се хвърлиха маса пари да се ремонтира. Според началниците нямало персонал да се отвори отново отделението, в което се лекуваха туберкулозно болни пациенти. Спряха ни и 100-те лева ковидни, които ни бяха обещани. Къде отиват тези пари?“, попита санитарката, която пожела анонимност.
Нейна колежка заяви пред “Струма”: “В отделенията няма достатъчно персонал. В хирургично отделение дежурят по един санитар и медицинска сестра и ако те влязат в операция, отделението остава без персонал, а понякога има лежащо болни, които се нуждаят от обгрижване. Всичко се прави с цел икономии, а болницата има две главни сестри, едната пътува от София, работи и в болница “Св. Анна”, и в Дупница, и не идва всеки ден на работа. За нас, които носим хамалогията в отделенията, няма пари, а има за две главни сестри. По време на пандемията заплатите  стигаха до 2500 лв., но само на тези, които работеха в Ковид отделенията. Сега сме на минималната работна заплата вместо на 910 лв., както беше афиширано от прокуриста М. Иванова-Жайгарова, която е счетоводителка в „Света Ана“, от там доведе и счетоводител за болницата, афишира го тя на едно от заседанията на ОбС в Дупница. Санитарките от отделенията в бившата Военна болница по график почистват цялата болница и административната сграда, където се помещават канцелариите – на четно число почистват от хирургия, на нечетно – от родилно отделение”, разказа санитарката.
За 2021 г. общинската болница калкулира 220 000 лв. печалба. На заседание на ОбС при разглеждане на финансовия отчет на здравното заведение общинските съветници аплодираха успеха на ръководството на болницата.

Време е за курс по англииски език за санитарки, кодошат се дупничани по повод аферата с евросредства, която се „раследва“ от прокуратурата вече 2-3 години, въпреки, че всичко беше извадено на бял свят. Припомняме:

Майрия Иванова Жайгарова участва в проект по източване на 250 000 лв от евро за езиково обучени

Прокуристката на общинската болница в Дупница Мария Иванова- Жайгарова подава оставка, уволни я Васил Иванов от НОВА с афера за 250 000 лв.

ОбС Дупница ще преизбира Мария Жайгарова за прокурист на болницата със заплата от 3000 лв., медици: Не стъпва в Дупница!
Вижте видеоканала ни:


5 COMMENTS

  1. Тази много почтената Жайгарова дето я натресе от София Емил Гущеров е една нахалница! Дава големи заплати на няколко приближени като Крум Бонев и няколко доведени от София лекари дето не им виждаме очите тука, само се водят на книга и за заплати. Всички пациенти за по-скъпи пътеки се карат към Окръжна болница-София! Хирургията и АГ са сринати, въобще отчита се печалба на хартия, но болницата е супер зле откъм хора и апаратура. Мога само да кажа, че положението сега е най-зле! Таушански, Тимчев и дори донякъде Недин бяха много по-напред от тази охранена счетоводителка!

  2. Тази нали беше разследвана за далавери с европари в Окръжна болница в София?! Как може да е прокурист човек с образувано разследване за злоупотреба и подправяне на официални документи за този проект?

  3. Това дебело прасе идва в Дупница само да плюска и вика лекарите по заведенията да им говори и дава нареждания докато…. яде! Да се тъпчеш и да говориш на хора може само изключително прост и невъзпитан човек с много малък умствен багаж! На тази жена не й дреме нито за болницата, нито за пациентите, нито за Дупница тя не е оттук и е за малко

  4. Тази некадърница прогони доц. Недин и професорите Стоков, Таджер и Младен Григоров, които идваха на крака да преглеждат и оперират в Дупница. Не е довела нито един кадърен лекар от София, само протежета от Окръжна болница да го води на заплати на гърба на дупничани! Тя е конфликтна личност и скандалджийка, която идва веднъж на седмица или на 2 седмици да подпише документи и да похапне нещо. Нито познава хората дето работят в болницата, нито я е грижа за пациентите – оставила е Бонев да се вихри все едно му е частен център болницата и се крадат лекарства и консумативи за неговия МЦ „Асклепий“ с кашони. От Ковида-а парите прибраха тя и обкръжението й навлеци от София плюс 2-3 ма местни предатели дето гледат само далаверата!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here