Три дни дупнишкото село Червен брег е без вода, хората: Новите шефове на „Напоителни системи“ вън, ще протестираме!

Кирил Пешев остана дректор едва за месец и половина.

3 дни жителите на дупнишкото село Червен брег са без капка вода от чешмите. Причината е авария в канал на Напоителни системи и тоталното безхаберие на ръководството.

Търпението на местните вече се изчерпа и те се готвят за протест тази сутрин.
Майка с бебе сподели: „Не се справяме без вода. Няма как да сготвя на децата, да им изпера дрехите. Преди 4 г. дойдохме тук от София  да гледаме децата на природа. Някой да ми каже как да живя“?“

„Днес е Илинден, празник голям, имаме именици, няма вода, трети ден, никой не казва защо, шефът на виновната институция да си подаде оставка“, гневи се Дамяна Кастелова.

Друга млада жена добави: „Днес е 3 -ти ден – от миналата събота няма вода. Няма пералня, няма бойлер. Ходим до съседните села”. Жителите на селото разказаха още: „Всички са абдикирали от Червен брег.

Изгонихме младите хора. Дойдоха за ваканцията, вчера си ги взеха всички. Който иска, да дойде тук.  Има възрастни, които не могат да дойдат да си я вземат“.

„Да, нямаме осигурени водоноски. Имаше от времето на Тодор Живков – всичко е ръжда. Да дойде кмета и пред нас да се измие и да се изкъпе, няма и една обява, поне да знаем какво се случва“. Водата е от язовир Дяково.

В селото работят и фирми. Собстевениците са категорични: „Това са загуби, не може да работим. Тръбопроводът е от 1970 г. и е с етернитови тръби. Той не е обслужван. В Напоителни системи е пълен хаос, само се краде, уж прокуратурата разследва, нищо! БСП или друга партия, като дойде на власт и почва се едно източване на пари- назначават се все партиини кадри, повечето- неадекватни, тъкмо се научат и ги сменят, знаят че са за малко и гледат да мъкнат, мухарници по процорците беше първата грижа на новия шеф Кирил Пешев, обаждахме се там, никой не вдига телефони, има някакви нови шефове от Кюстендил, по линия на БСП, пълна скръб е, не знаят къде се намират, няма организация. А трагедията в момента е, че „Напоителни системи“ е под шапката на министър Иван Ивано от БСП, но не той управлява, а заместникът му от Плевен, а пък той е любимецът на сестрата на спуснатия нов шеф Вася Пешева- Кире от Кюстендил. И, разбира се, депутатът Бойко Клечков, без неговата благословия не става нищо? Звъняхме във ВиК, от там ни казаха, че аварията не е тяхна, а на „Напоителни системи“.“

Бойко Клечков 

„Аз съм представител на една шивашка фирма. Купуваме минерална вода за машините. Не е възможно да се работи при тези условия. Аз съм ходила на 60 км вчера да се изкъпя.

Ние сме будни хра. Ще вземем мерки, и воинствени, но ще направим необходимото да имаме вода и да живеем нормално“. Хората са категорични, че ще протестират. „Обичаме селото си и искаме да живеем в него, но ни трябват елементарни условия- ток и вода“.

Потърсихме за коментар Кирил Пешев, който е новият изпълнителен Директор на „Напоителни системи“. Той отказа да разкрие какви са причините и кога селото ще има вода. „Нищо не знам, не ме занимавайте, много съм зает“- крещя в слушалката кюстендилецът.

От  ВиК- Дупница казват, че аварията е била на довеждащия водопровод и крана. Вече се работи по нея, има екип, пукнали са се тръби по трасето, оттам е дошло и забавянето. Уверението е, че  водата е тръгнала към селото и днес ще има вода.

Следващият, моля! Вл. Тодоров от младежи БСП Кюстендил е новият шеф на „Напоителни системи” в Дупница
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here