Кметът Трайко Младенов, кметският наместник Цветан Борисов и общинският съветник и организатор Анелия Велева прерязаха лента за началото на една традиция

Празничната програма и състезанието по риболов се организира от секретаря на НЧ ”Иван Вазов-1957”, Румяна Величкова и кметство Безден, в лицето на кметския наместник г-н Цветан Борисов.
На празника на село Безден присъства кметът на община Костинброд, г-н Трайко Младенов, общински съветници: г-жа Анелия Велева, г-жа Камелия Велкова, г-жа Кристина Александрова, г-жа Мариана Кръстанова, г-н Димитър Григоров, кметът на село Петърч, г-н Борислав Борисов и кметът на село Голяновци г-н Симеон Спасов.
Кметът в своята поздравителна реч поздрави всички жители на село Безден с празника и адмирира идеята за празник на рибата, тъй като на територията на селото се намира най-големия язовир в общината – яз. „Бистрица“ и няколко рибарника в центъра на селото.
Жителите на село Безден поздрави и кметският наместник, г-н Цветан Борисов, както и общинският съветник и организатор Анелия Велева. Тримата заедно отрязаха лента с трикольор за началото на една традиция, която ще изградят жителите на село Безден.
Гости на празника и жури бяха Вероника Стефанова – Мис България Свет 2017 и Славея Сакаджийска – Мис „Щастие“ и наградена с престижната награда „Млад предприемач 2021г.“ Освен конкурсната програма, за всички присъстващи се организира фолклорен концерт със състави от община Костинброд и София.
Победители в днешния празник са:
Спортен риболов:
1.Калина Меджидиева
2.Свилен Стефанов
3.Юлиян Стефанов
Детска рисунка „Златна рибка“
1.Данна-Мари
2.Кристиян Опицвет
3.Теодора Петърч
Кулинарен конкурс :
1.Виктория Дишкова
2.Пъстървно стопанство с. Безден
3.Мариана Кръстанова
Село Безден е живо и развиващо се село. За последните три години община Костинброд изгради чисто ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка и изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с. Безден. Кметът на общината заяви, че проектите ще продължат за село Безден!
Благодарим за съдействието на язовир „Бистрица“, язовир „Безден“ и пъстървно стопанство „Безден“.
Честит празник на всички жители на село Безден!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here