Йонко Гергов и Славчо Павлов - съветници в ОбС - Дупница и съдружници в кафе "Плаза", което успяха да прехвърлят в активите на читалището от община Дупница.

Председателят на читалище „Зора“ в Дупница Йонко Гергов назначи скоростно диригент на дупнишкия смесен хор „Рилски звуци“, след сигнал на 4ВЛАСТ до Министерство на културата в опит да замаже серия гафове. Новата звезда е Мартин Антонов, месечният му хонорар не се съобщава. Наши читатели, които настояват за одит на читалище „Зора” Дупница, ни писаха, удивени, че вече 2 години председателят на читалището Йонко Гергов оставя известния дупнишки смесен хор „Рилски звуци“ без диригент. Хората задават серия въпроси, на които искат отговор: „Каква е причината един от най- добрите диригенти Огнян Митонов да бъде отстранен? Защо репетициите на хора, в който пеят 45 хористи, са преустановени? Къде отиват средствата, предназначени за този хор, както и за мъжкия? В какъв размер са те? Истина ли е, че някой се подписва срещу определена месечна сума и така се имитира дейност? Как е похарчена субсидията на читалището от близо 300 000 лв., при положение, че няма нито един концерт и творческа изява на читалището за последните 2 години? Същевременно са назначени на измислени постове служители, които не осъществяват дейност? Каква е сумата, която читалището получава от кафенето, разположено на партера? Защо дискотеката в съседство пустее от десетилетие?” Намеренията на дупничани са да направят подписка с настояване за намесата на министъра Атанас Атанасов.
Гласуването на отчетите на читалищата в общината не минава без скандал. Постоянно се коментира, че повечето не са достатъчно активни и не се организират културни прояви, но субсидиите се усвояват.

Председателят на читалището Йонко Гергов категорично отказва да даде информация, която дупнишката културна общественост има право да знае. Гергов разходва над  300 000 лв. субсидия на година, пари от държавата и нами. От Минсистерство на културата разпоредиха проверка на читалището по законно установения ред. След подадения от 4ВЛАСТ сигнал до министерството, Гергов пусна и наемател в дискотеката, която повече от десетилетие е заключена. Според дупничани, дискотеката е държана под ключ, за да върви бизнесът на кафе „Плаза“, намиращо се на партера на читалището, което дълги години бе стопанисвано от Йонко Гергов в съдружие с политически съдружник. Жизненият стандарт на Йонко Гергов рязко се подобри, той е гор собственик на хотел на морето и апартамент в София, но дейността на читалището замря, е мнението на дупничани.

Ето какво е разпореждането на министерство на културата до кмета инж. М. Чимев и Проверочната комисия: НЧ ДУПНИЦА
Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Йонко Гергов е крадец , Славчо Павлов също! Всичко се прави и се усвояват по 300 000 хиляди с любезното съдействие на кмета Чимев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here