Хванаха Църне пак дрогиран зад волана в Кюстендил, задържаха го под стража

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем в управление на МПС след употреба на наркотични вещества, определи Районен съд – Кюстендил, като уважи искането, направено от Районна прокуратура.

45- годишният Юлиан Лудачки, известен с прякора си Църне е привлечен като обвиняем, за това че на 14.07.2022 г., в гр. Кюстендил, по ул. „Цар Освободител“ е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества- опиати, установено по надлежния ред с „Дрегер Драг тест“.

От събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение и, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Налице е и втората предпоставка за взимане на най- тежката мярка за неотклонение, а именно: опасност да се укрие или да извърши престъпление. Обвиняемият е многократно осъждан. Последната му присъда е била „лишаване от свобода“ за срок от 11 месеца, за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд – Кюстендил.

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here