Йордан Ангелов и екипът му следят как върви строителството.

730 деца влизат наесен в две обновени школа в Костенец, в които текат ремонти за над 1 млн. лв. В момента се работи в  ПГ  „Георги  Сава  Раковски”, което ще добие изцяло нов вид, и СУ „Св. Климент Охридски”, в което се изграждат 4 нови класни стаи.


Проектът за ПГ „Г. С. Раковски” е на стойност 551 341,38 лв., корпусът на школото се състои от 3 сгради и спортна зала. Финансирането на обновяването е осигурено от Министерството на образованието и науката. Кметът Йордан Ангелов и екипът му следят зорко как върви работа. „В сградите частично са въвеждани мерки за енергийна ефективност – сменена е дограмата на два от корпусите и е изградена нова отоплителна инсталация на пелети. С реализирането на новия проект обаче се цели повишаване качеството на образованието чрез осигуряване на модерна, здравословна и функционална инфраструктура. Тече основен ремонт на покрив, ще се постави 5 камерна, включено е изкърпване на външна мазилка, изолация, грундиране на стари стени, поставяне на топлоизолация и други.”, изброи кметът Ангелов. От фирмата изпълнител гарантираха, че работят с най-качествените материали.


Проектът за СУ „Св. Климент Охридски” е на стойност 510 300,00 лв. и включва проектиране, авторски надзор и строителство на двуетажна учебна сграда, пристройка към физкултурен салон, където ще се обособят 4 нови класни стаи. По двата проекта в образователните институции ще бъдат пряко облагодетелствани над 730 ученици от община Костенец и съседната община Долна баня.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here