Home Актуално от днес Радев връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, те го върнаха веднага (Видео)

Радев връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, те го върнаха веднага (Видео)

Сн. БГНЕС

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за създаване на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание, след като беше гласуван вотът на недоверие срещу кабинета „Петков“. От ПГ на ГЕРБ-СДС при президента отидоха председателят на групата Десислава Атанасова и зам.-председателят на партията Томислав Дончев. Атанасова върна мандата веднага.

Президентът обяви, че още в петък свиква консултации с парламентарно представените политически сили за връчването на третия мандат.

„Парламентарната ни група няма да упражни даденото от Конституцията право за реализиране на проучвателен мандат за съставяне на правителство и няма да посочва кандидат за министър-председател, който да получи проучвателния мандат”, обясни Десислава Атанасова.

Първият мандат беше връчен на първите по численост – „Продължаваме Промяната”. Те обаче не успяха да съберат необходимия брой депутати, за да формират правителство.

След връщането и на втория мандат държавният глава може да избере на коя политическа сила да връчи третия. Радев вече обяви, че планира да проведе нов кръг от консултации с партиите преди да обяви на кого ще връчи третата папка.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here