Вечни временни директори стоят в детските градини в Банско, децата ни ядат филии с маргарин и изгнили плодове

Читатели ни пишат:

„От 3 години няма нито един конкурс за директор на училище или детска градина в Банско. На фона на това, фирми, приближени до общински съветници, доставят храната в детските градини. Децата ни закусват филии с маргарин, дават им изгнили плодове, основно банани. Цялото това изобилие се таксува на високи цени. Проверките на институциите са формални и занижени.”, това споделиха наши читатели от курорта, които настояват за затягане на контрола.

Магдалена Тодорова управлява осем детски градени в Банско.

Те разкриха, начело на най- голямата обединена детска градина, включващо 8 детски заведения, кметът Иван Кадев е поставил бившата си съпруга Магдалена Тодорова. Тя била назначена със статута на временно изпълняваща длъжността. Най- скандалната детска градина обаче е „Мечо Пух“, която от 3 години и 6 месеца се ръководи от Ваня Бонкина. „Непоклатима е, а от екипа се жалваха от отношението й. Професионалната лесотехническа гимназия също от 6 месеца е с временно изпълняващ длъжността, начело е Елена Гюмова. И трите дами са лични приятелки на зам.- кметицата Сашка Въчкова, която явно има голяма власт и над шефа на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов. Всички консултации, свързани с обществени поръчки за детските и учебни заведения те консултират с нея. Родителите нямат представа какво ядат децата им, тъй като е забранено да влизат в кухнята и столовата на децата. От Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград планират конкурси за избор на директори за 22 училища. В списъка са и лесотехническата гимназия в Банско „Никола Йонков Вапцаров“ и гимназията по туризъм „Алеко Константинов“.”, категорични са банскалии.

Началникът на РУО Ивайло ЗлатановВижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Напълно в жанра на българската журналистика – информация в едно изречение и от там свободно съчинение от измислици и фалш.

  2. А на мен ми е особено интересно какво прави моята снимка в тази статия. На нея ясно пише, че не съм нито едно от лицата, които се обсъждат. Това е още едно доказателство колко некадърни „драскачи“ ( не мога да ги нарека журналисти) има в нашата „мила родина“. Къде сте се ровили, за да извадите моята снимка, да я изрежете и да я поставите, без да си направите труда да прочетете, че на самата грамота пише с главни букви АНГЕЛИНА ВОДЕНИЧАРОВА. Защо вземате толкова некадърни личности за драскачи?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here