Виктория Василева: Казвам „Сбогом“ само на собствените си илюзии. Тошко Йорданов се хвана за главата

Парламентът гласува подадената оставка от депутата от „Има такъв народ“ Виктория Василева

 

От трибуната на парламента тя заяви следното: „Сигурна съм, че моето решение за някои от Вас е било изненада. Сигурна съм, че за друга част от Вас може би е било шокиращо. Но има и една трета група от хора, за които не е нито едно от двете. И това са хората, които ме познават“.

Виктория Василева

Това обаче провокира председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов да се хване за главата, пише Епицентър.

Тошко Йорданов

„Винаги съм се ръководила от убеждението си, че политика се прави с ум и сърце, а не с лакти, зъби и нокти. И ако липсата на ум може да бъде компенсирана по един или друг начин, то липсата на сърце – никога.

Благодаря на всички, които се отнасяха към мен с уважение, разбиране и колегиалност. Ще имате и Вие моето уважение. Това, което искам със сигурно да знаете, че това решение съм го взела сама с пълното съзнание за това, което правя.

Ще е хубаво, ако веднъж завинаги разберем, че това, което ни прави успешни хора – не само полиците, е когато забравим „Аз“, а започнем да говорим с „Ние“.

Заради това днес не Ви казвам „Сбогом“, защото казвам „Сбогом“ единствено и само на собствените си илюзии“, заяви Василев.

След думите й залата започна да ръкопляска, а единствените, които не го направиха бяха Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Все пак след това Йорданов се качи на парламентарната трибуна и завия следното:

„Аз също искам да изкажа благодарност към г-жа Виктория Василев за работата и времето, в което бяхме заедно. Тя показа, че в парламентарната ни група хората са свободни и няма някаква казарма, в която всеки, който мисли различно бива разстрелван – неща, които бяха казани от други хора по този повод.

Василева постъпва достойно, напускайки НС, за разлика от едни други, които постъпиха не толкова мъжки, колкото тя“./Епицентър.БГ

Сн. Епицентър.БГ
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here