За близо 2 млн. лева обновиха най- голямото училище в Белица с европейски средства

С европейски пари е ремонтирано най-голямото училище в Община Белица. Кметът на общината Радослав Ревански кандидатства в програмата за развитие на селските райони, съобщава БНР.

Може би сме една от общините в България, която е шампион по спечелени европейски проекти по Програмата за развитие на селските райони. Само във времето, в което съм кмет, сме договорили 15-17 млн. лева“, посочва кметът Ревански.

Необходимост то тези проекти има всяка една община, която може да кандидатства по селската програма. Всички от общината четем всички насоки от управляващия орган, за да можем така да направим проекта – хем да бъде максимално приближен до нуждите на цялата община, хем да печели необходимите точки“, посочва още той.

Проектът реконструкция, оборудване и обзавеждане на образователна инфраструктура в Средно общо общообразователно училище “Св. Св. Кирил и Методий“ в град Белица е една от големите гордости на общината.

Смея да кажа, че това се превърна в едно от най-добре ремонтираните училища в област Благоевград. Стойността на проекта е близо 2 млн. лева. Спечелихме го още от първия прием от новата програма през 2016 г. Реализирахме го преди две години. Това е най-голямото училище в нашата община, учат 530 деца“, разказа в “Преди всички“ кметът Ревански.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here