К. Загорчин за ремонтирания от фирмата на баща му водопровод: Парите са гласувани в общата инвестиционна програма на Банско

„Средствата за ремонт на водопровода в село Гостун са гласувани като част от инвестиционната програма на община Банско. Възлагането за изпълнение се осъществява от кметската администрация.” Това написа в писмо до редакцията председателят на Общинския съвет в Банско Костадин Загорчин във връзка с наша публикация. Както съобщихме, фирмата на бащата на Загорчин е работила по обекта, а жители на Банско поставиха въпроса дали няма конфликт на интереси, ако синът е гласувал при одобряването на харча.
Ето какво пише Загорчин: „Уважаема редакция, по повод изнесените на сайта Ви неверни твърдения за това, че като общински съветник, преди 5 години, съм гласувал за ремонт на водопровод в село Гостун, държа да се знае, че средствата отпуснати по този дейност са гласувани като част от общата инвестиционна програма на Община Банско. Възлагането за изпълнение се осъществява от кметската администрация, в съответствие със Закона.
Преди да пишете подобни информации, намирам за редно да направите надлежна справка. По такъв начин няма да попадате под разпорежданията на Наказателния кодекс, в частта му за клевета, какъвто е този случай.”

Никога не сме твърдели, че той е участвал под някаква форма при избора на изпълнител на ремонта. Но пък инвестиционната програма, в която са заложени обектите, които подлежат на ремонт през годината, е част от всеки бюджет.

Бащата на К. Загорчин ремонтирал водопровод в с. Гостун за 14 бона, банскалии: Той гласувал ли е за отпускане на парите?

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here