Общинските съветници Емил Гущеров, Георги Георгиев, Георги В. Градевски, Крекманов обичат да се изясняват в кафето на читалището след като се скарат в залата на местния парламент.
Стопанинът на кафенето на читалището Славчо Павлов усети напрежението между левите и десните съветници, който седнаха на различни места, без намерение да се „сработват“ нито в залата, нито в друга атмосвера. Станислав Павлов и Валентина Караганова от БСП бяха на отделна маса.

Нов наемател се настанява в дискотеката в читалище „Зора“ в центъра на Дупница. Председателят на читалището Йонко Гергов съобщи, че е отдал под наем нощното заведение на Борис Иванов, който стопанисва дискотеката в хотел „Рила“. Той е подписал договор за 10 години, очаква се заведението да отвори врати през октомври. Договореният наем е 1200 лв. на месец, докато тече ремонтът обаче ще се начисляват само по 100 лв. „Наемателят ще вложи 50 000 лв. за ремонт, заведението не е работило от около 10 години.“, обясни Гергов, който също е общински съветник. Последният наемател е бил собственикът на дискотеката в другата част на площада. Той обаче държал помещението срещу наема от 100 лв. с обещанието, че ще прави ремонт. Оказва се, че не си мръднал пръста, догадките са, че може би го държал, за да избегне конкуренцията. „Пространството е огромно, става въпрос за 300 кв. м, вътре е катакомба, необходим е тотален ремонт. Вярвам, че Иванов ще се справи, даже ремонтните дейности стартираха.”, обясни ситуацията в дискотеката Гергов. Читалището е собственик и на кафето в партера на сградата, което се стопанисва от бившият съветник Славчо Павлов и е любимо място като за настоящите му колеги, така и за жители и гости на града.

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here