Редовно се ремонтират счупените плочки по стълбите, които децата с колела съсипват.

Нова растителност и поливна система за 230 000 лв. ще има Градската градина в Дупница. От общината вече търсят фирма, която да се заеме с облагородяването на любимия на дупничани парк, намиращ се над центъра на града. Заложената прогнозна стойност е 192 000 лв. без ДДС или 230 400 лв. с ДДС, а офертите ще се събират до 25 юли. Работата включва изграждане на нова поливна система, оформяне на съществуващото озеленяване и обогатяването му. Освен това избраната фирма ще има ангажимента да поддържа новоизградения терен в рамките на 2 месеца. Предвидени са дейности по почистване и фрезоване на тревните площи, затревяване, засаждане на растителност- иглолистна, широколистна, храсти, цветя.

Паркът е любимо място за отдих и разходки на дупничани, от общината се грижат за поддръжката. 

От общината пишат, че към настоящия момент паркът не отговаря на съвременните изисквания за градини, тревната, храстовата и високата растителност. Съществуващата растителност била в лошо в естетическо състояние, неподходяща за климата на Дупница. В зелените площи имало поникнали плевели поради износването на тревните площи. В момента на място няма поливна система, от общината опъват маркучи с пръскачки, за да напояват. Градината е с площ от над 17 400 кв.м. Избраният изпълнител ще има 30 дни за облагородяването и 20 за изготвянето на проекта.

Водното огледало потече отново през май след дълга пауза.

Припомняме, че на старта на Майските празници беше пуснато водното огледало край стълбите, което бе пресъхнало от 25 години. В ремонта на съоръжението бяха вложени 15 000 лв. При представянето на бюджета на общината за тази година беше съобщено, че се планира да се изгради достъпна среда към парка, но тази дейност не е част от пуснатата в момента поръчка. От центъра на града има две стълбища, които водят към Градската градина. Тези край Ятачката са чест обект на ремонт. Стръмното стълбище е поле за изява на деца, които се спускат с колелата си, което чупи плочките.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. А какво ще направят от общината да запазят новите озеленени площи ,как ще се справят с паркиращите коли ,имат ли намерение да възстановят оградата ?

  2. Поне половината ще бъдат откраднати от кмета и хората му! Кой знае коя циганска фирма ще работи или на Коце дебелия някоя капия и после ще има Делчо Спасов с кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here