В ход е ремонтът на Детското отделение в МБАЛ Самоков, което не е обновявано от 30 години. От общината съобщиха, че работата е започнала в началото на юли, а днес на място са били кметът Владимир Георгиев и директорът на строителната дирекция Красимира Костадинова. Както сме писали, с реновирането се зае Янко Славчев с фирма ЕТ „АС- Строй”. Самоковецът беше единственият кандидат за поръчката и подписа договор за 278 444,87 лв. Парите са осигурени чрез спечелен проект по „Красива България“. След приключването на работата, Блок А на болницата ще бъде основно ремонтиран. Детското отделение, което се намира на втория етаж, е в лошо състояние.

Компроментирани са вратите, баните и осветлението. Предвижда се подмяна на старите дървени вътрешни дограми с нови алуминиеви. Ще бъде направено изкърпване на компрометираната мазилка и гипсова шпакловка по стените, които ще се сдобият с антибактериална облицовка. В проекта е включена и подмяна на радиаторите, на фаянсова облицовка. Ще се прави нова замазка на пода и ще се постави антибактериална настилка. За ремонта на баните и тоалетните се предвижда цялостна подмяна на фаянса по стените и настилка от гранотигрес на пода.

Санитарните помещения ще имат и ново оборудване. Ще бъде подменено старото осветление с ново LED осветление. Строително-ремонтните дейности трябва да приключат до края на този строителен сезон. До момента основно реновирани са операционният блок, отделенията по реанимация, кардиология, неврология, физиотерапия, образна диагностика, хемодиализа и родилна зала. От блок А неремонтирани са само вътрешно и гинекологичното.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here