Йордан Ангелов, снимка архив

„Работим усилено по ремонта на ул. „Цар Самуил” във Вили Костенец. Това е основната пътна артерия в курорта и съм щастлив, че виждам почти осъществено обещанието, което дадох в началото на мандата си.” Това обяви за „4Власт” кметът на община Костенец Йордан Ангелов. Курортът Вили Костенец привлича туристи с красивата природа, минералната вода и спокойствието, които предлага.

Финансирането на ремонта е от държавната хазна, средствата са отпуснати с постановление на Министерски съвет в началото на декември 2020 г., като отпуснатата сума е 538 646,98 лв. Улицата е с обща дължина 1 100 м., тя е с променлива широчина на пътното платно. В някои участъци тече изграждането на тротоари, тъй като до момента не е имало такива. Има участъци, в които електрическите стълбове са в обхвата на пътната настилка, което създава опасност от инциденти. „Проектираната ос на улицата в надлъжен профил е съобразена със съществуващото положение, за да се запазят подходите към прилежащите имоти. Предвидено е асфалтиране и изграждане на тротоари от сиви бетонови павета.

Едновременно с това ще бъдат запазени и укрепени вече изградени подпорни стени, съоръжения и други инфраструктурни комуникации. С изпълнението на строително – монтажните работи ще се подобрят условията за пешеходците при преминаване в кръстовищата, както и при новопроектираното съоръжение.”, коментира Ангелов.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here