Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.М. от гърменското с. Дъбница за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

През м. януари 2022 г. А.М. събирал дърва в полето в района на р. Места. В близост до реката намерил пластмасов бидон и го натоварил в каруцата без да го отваря. Прибирайки се в селото, го отворил и установил в него суха тревиста маса. В този момент пристигнал негов познат, който видял съдържанието на бидона и потвърдил, че е канабис.

Обвиняемият опаковал намереното от него наркотичното вещество в 7 полиетиленови чувала и ги скрил в таванско помещение на необитаема къща в с. Дъбница.

Няколко дни по-късно А.М. бил задържан в РУ на МВР гр. Гоце Делчев във връзка с наркотично вещество, открито в автомобил. Тогава той разказал на полицейските служители за намерения от него бидон с канабис и ги завел на мястото, където го укрил.

В хода на разследването е била назначената физикохимическа експертиза, която е установила, че растителният материал представлява коноп (марихуана), със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол.

Стойността на предмета на престъплението с тегло 4 660,89 грама възлиза на 27 965,34 лева.

А.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане на наркотично вещество с цел разпространение.

Предстои делото да продължи в съда.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here