Кметът на Община Кочани, Северна Македония – Люпчо Папазов, придружен от Тодор Кушевски – началник отдел „Развитие“ в Общинското публично предприятие „Водовод“ – Кочани, посети временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов в сградата на общинската администрация.
Целта на посещението на гостите от Северна Македония бе среща с градоначалника на Разлог и неговият екип от експерти, в лицето на началник отдел „Евроинтеграция“ – Златка Стойчева и инж. Ваня Илиева – началник дирекция ИДБЕ.
По време на дискусията бяха обсъдени теми за партньорство по различни проекти, подготовка и кандидатстване по съвместни програми, както и обмяна на професионален опит в различни сфери. На днешната среща се акцентира върху развитието на културата, туризма, инфраструктурата, опазване на чистия въздух в градовете и изграждането на соларни контейнери за боклук в пешеходните зони.
“Предстои ни изграждането и реконструкцията на редица обекти в Разлог. Oбщината започна усилена работа през последните месеци върху подобряване инфраструктурата на града. От наша страна имате пълна подкрепа за реализирането на съвместни проекти, обединяващи желанието за развитие и просперитет на населените места.“, заяви инж. Гърменов.
В хода на диалога стана ясно, че проблемите на двете общини са сходни и решението на тях се търси интензивно от администрациите. „Опитът на Разлог в създаването на туристически център, работата по подобряването на качеството на атмосферния въздух, решаването на казуса със събирането на битови отпадъци и други планове за работа, е ценен опит за нас. “, сподели кметът на Кочани.
След срещата гостите на Разлог посетиха Туристическия център на града, запознаха се с неговата история и получиха символични подаръци за спомен от планинското градче.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here