Белоградчишкият епископ Поликарп освети в съслужие с местни свещеници новоизградения храм в дупнишкото село Самораново. Божият дом беше вдигнат изцяло с дарения на миряните, които днес се събраха за хубавия повод. Новата църква носи името на свети Иван Рилски и беше построена за по- малко от година, а от днес вече е и официално осветена. Начело на църковното настоятелство е Михаил Севдин, който е двигателят на проекта. Церемонията уважиха също кметът Методи Чимев и зам.- кметът Крум Милев. Както е известно, общината подкрепи проекта, като придвижиха максимално бързо строителните документи, беше дарена и земята за храма.

За празника в селото пристигнаха и представители на Ротари клуб Дупница начело с председателя Николай Златарски. Ротарианците също са сред дарителите.
Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Не може без Чимев да се снима на откриване, нищо че не си е мръднал пръста и не е дал 1 лев от джоба си! Просто отвратителни са цялото общинско ръководство на Дупница един старец, някакъв тъп тупан чушкар и една софийска увехнала счетоводителка.

  2. Другите не се нуждаят от коментар,но софийската счетоводителка никак не е увехнала!Много си е добре,бива я!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here