Голям празник се състоя днес в Цръгналовата махала на планинското село Ракитна, а поводът – отбелязването в аванс на християнския празник Голяма Света Неделя, който по традиция се почита на 7 юли.

В махалата, около параклиса, наречен на Великомъченицата, се събраха десетки жители и гости на община Симитли, както и много потомци от село Ракитна.

Отец Яне отслужи литургия, след което благослови вкусните казани с курбан, приготвени с много майсторлък от златните ръце на малкото останали майстори – готвачи на подобен вид ястия в района.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, заедно със съпругата си д-р Апостолова и дъщеря си, също уважиха празника и споделиха празничния ден с празнуващите. Там бе и кметът на село Ракитна Стефан Костов.

За доброто настроение на празнуващите се погрижи сладкогласна певица и музиканти. Под ритмите на хубавата музика се извиха дълги хора, а щастливите празнуващи с радост споделяха веселите емоции, които успяха да си създадат в днешния празничен ден за село Ракитна!


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here