Ще бъде изготвена програма от експертни екипи

Първите консултации за нов кабинет между ПП и БСП завършиха успешно. Досегашните партньори във властта се договориха да работят за ново правителство. Двете формации отчетоха свършеното в партньорството дотук и направиха заявки да го надградят, съобщава NOVA.

„Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Надявам се, че ще успеем да направим всичко за интересите на България, както първият кабинет“, заяви Асен Василев след края приключване на преговорите.

Двете партии ще изготвят в кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни конкретни срокове и ангажименти за това какво ще се случва отсега до края на годината като реформи, поясни Василев.

„Това беше първата среща от преговорния процес, който започваме с мандатоносителя „Продължаваме Промяната“ в опит да съставим правителство“, заяви и лидеърт на БСП Корнелия Нинова.

„На тази среща отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, а то не е малко“, похвали се лидерът на левицата.

„Дадохме си ясна сметка и за слабостите, които проявихме, едната от тях беше, че не подготвихме от  самото начало ясна програма със задачи и срокове. Затова днес коригираме тази слабост. И се разбрахме екипи от по трима души, представени от нас, да изготвят такава програма с политически приоритети, но и конкретна законодателна рамка за 6 месеца“, обяви Нинова.

„Отчетохме като слабост и грешки в комуникацията“, призна Нинова и допълни, че това ще бъде избегнато в бъдеще с изграждане на секретариат.

„Оставаме отворени за следващите разговори и започваме да работим по изготвяне на програмата“, заяви Нинова.

„Призоваваме дипломатите на двете страни да направят всичко възможно да не се стига до закриване на посолството и скъсване на дипломатическите отношения между България и Руската Федерация. Както и да е се нормализира диалога и да се възстанови диалога между двете страни, така че да е в интерес на българския национален интерес“, коментира Корнелия Нинова дипломатическата криза с Руската Федерация.

„Темите министертва, ресори и кандидати за министри ще оставим на втория етап от нашите разговори“, категорична е Нинова.

Двете партии преговаряха час и половина в зала „Запад“ в Народното събрание.

На старта на преговорите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви:

„Радвам се, че можем да продължим разговорите. Както от тук напред да намерим общ път. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително“.

„Изключително много се радвам да започнем консултациите. Както всички знаем, пред нас има една много тежка и отговорна задача, в рамките на всички тези кризи, които имаме, все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората“, заяви и кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев при старта на преговорите с БСП.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here