Николай Георгиев

Кметът на община Кресна е подсъдим в Кюстендилския съд за укриване на документи за полаган извънреден труд на хора от екипа му и сключени граждански договори.  Сигналът е на 4ВЛАСТ. Междувременно стана ясно, че с решение на Общинския съвет заплатата на кмета е ударила 3 380 лв., което е таванът на кметските заплати за страната, вариращи от 1000 до 3 380 лв. Наша публикация за министерското възнаграждение на управника на една от най- малките общини в Югозапада го изкара от кожа, но хората в Кресна все пак искат да знаят и питат: „С какви пари преживява кметът Николай Георгиев, след като сърцато раздавал заплатата си от 3380 лв. на нас? Какво означават: „заплатата му не стига до дома“ и „Добре, че кметът е достатъчно богат и може ди си позволи подобна разточителност?”, както пише пиарът му в днешния емоционален трактат в защита на градоначалника, целящ да уязви главния редактор на медията ни. Пиарите на кмета на Кресна Николай Георгиев смело пишат квалификации, дават оценки на журналисти и конкретно на главния редактор на „4Власт“, за което сме сигнализирали прокуратурата. Но интересно защо от общината парират всеки отправен към тях въпрос. По утвърден тоталитарен маниер, Георгиев, който вее знамето на БСП, отказва да отговори конкретно на наши въпроси, отправени по официален път до общината. На нашето заявление за достъп до обществена информация получихме съвсем формален отговор, с който просто се заобикалят поставените въпроси. Заради този финт адвокатът на „4Власт“ е пуснал жалба до съда и ще има дело, което вече е насрочено. Само може да предполагаме, че това е причината Георгиев да сипе огън и жупел срещу главния редактор, който лично или по телефона не е разговаряла с кмета. Рекет кметът нарича опитите на екипа и счетоводството да си потърсят неосребрените фактури за миналата година по договор, който кметът сам е подписал. Не искаме да допускаме, че Георгиев подписва документи, които не чете. Контакт с Георгиев осъществяват кореспондентите, не главният редактор. Искаме да подчертаем, че кметът сам разпространяваше пиар материалите от страницата си в социалните медии в публичната група на „4Власт“, ползвайки нашите канали. Негов пиар от София лично е разговарял преди време с главния редактор за обща стратегия в предизборни кампании, без да сме търсили нито един от двамата, изцяло по тяхна инициатива. Заради писанията от днес неколкократно главният редактор днес се опита да се свърже с Георгиев, за да го попита лично на какво дължи тази атака? Той не пожела да вдигне телефона. Зам.- кметът на общината съобщи, че градоначалникът не е в общината, бил по срещи, а не на път за морето, като съобщиха чиновници.

Хората в Кресна искат да знаят: Вярно ли е, че семейството му върти голяма складова база и магазин на главната улица в Кресна и в общината? За това ли вдига барикади, протести с общинари за да плаши, че ако трафикът на автомобили и хора не минава през центъра на Кресна той и жителите ще загинат от глад?

Община Кресна ще настоява при строежа на автомагистрала „Струма” да се осигурят два терена край нея за търговска дейност въпреки жертвите, ПТП-тата, срутищата, задръстванията… Целта на местната власт уж била да не допусне аутобанът да изолира икономически малката община.

„Независимо кой вариант се приеме – дали двете платна ще бъдат изнесени високо в планината, дали само едното, дали ще се прави тунел през Кресненското дефиле, ние ще настояваме за изграждане на две площадки от по 30 декара за търговска дейност, с довеждане на ВиК и ток, на канализации. За нас най-добре е сегашният първокласен път да остане алтернативно трасе”, заяви днес кметът на Кресна – Николай Георгиев. На въпросните два терена ще може местният бизнес да продължи да се развива – с магазини, ресторанти, бензиностанции, ще има места и за продажба на селскостопанска продукция.

Николай Георгиев и приближеният му антураж от община Кресна се притесняват, че ако трафикът не минава в близост до града, то много от малките магазинчета и заведения, с които се изхранват в момента, ще останат празни и бизнесът им ще фалира и пръв ще гръмне самият кмет. – твърдят местните хора, който са решени да не гласуват за него.

С нови заплати, считано от 1 април, са и тримата избираеми селски кметове – на Долна Градешница, Сливница и Горна Брезница. С 10-процентното увеличение техните трудови възнаграждения поне до следващата актуализация са заковани на 1210 лв., което прави около 900 лв. чисти.

Подобно на Георгиев, селските кметове също ще могат да разчитат на безплатно гориво, което си е бонус към заплатите им. За да могат да управляват селата, които ги избраха за управници, всеки от тях ще налива безплатно в резервоара на колата си по 30 литра на месец. По-щедри бяха съветниците към наместниците на Стара Кресна и Ощава, които, предвид по-големите територии, които обгрижват, са с лимит съответно 50 и 65 литра на месец.

Ето и решението на съветниците за новата заплата на кмета Николай Георгиев, която той не отказа, а редица кметове на по- големи общини не пожелаха пълен размер, а сотанаха под заплатата на Николов, такива са на Кюстендил, Дупница, Благоевград и кметовете по българското черноморие:

Р Е Ш Е Н И Е №333
На основание чл.21, ал.1, т.5 и чл. 21, ал. 2 от ЗМСМА и във връзка с Постановление №4 от 10 януари
2019 година за изменение и допълнение на Постановление №67 на Министерски съвет от 14.04.2010
г. за заплатите в бюджетните организации и дейности, Общински съвет – Кресна:
1. Утвърждава размера на основните месечни работни заплати на кмет на община и на кметове накметства в община Кресна, считано от 01.04.2022 г., както следва:
№ по ред Наименование на длъжността и населеното
място Размер на основната месечна заплата
1 Кмет на община Кресна 3 380 лв.
2 Кмет на кметство с.Долна Градешница 1 210 лв.
3 Кмет на кметство с.Сливница 1 210 лв.
4 Кмет на кметство с.Горн а Брезница 1 210 лв.
2. Дава съгласие размерите на допълнителните трудови възнаграждения с постоянен и
непостоянен характер да се определят от Кмета на общината съгласно действащата
нормативна уредба за заплащане на труда и вътрешните правила за организация на
работната заплата в община Кресна.
Изпълнението на настоящето решение се възлага на Кмета на община Кресна.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here