От днес „Социалната кухня” към община ще приготвя храната за домовете за стари хора в Самоков и Ковачевци, съобщиха от местната администрация. Новината идва броени дни, след като на сесията на Общинския съвет в понеделник общественикът Кирил Бонев обяви, че е получил оплакване от обитатели на дома в Самоков от качеството на храната. Наша проверка показа, че храната доставя столична фирма, за което е сключен 3- годишен договор със срок до вчера.

Кирил Бонев

Неговата максимална стойност беше 5 млн. лв., а храноденът в дома е 4,44 лв. Директорът на дома отрече да има проблем или оплаквания от обитателите относно менюто. Сега обаче се оказва, че общината ще поеме ангажимента с изхранването на възрастните. От общината подчертават, че Социалната кухня се ангажира с изхранването и на Центъра за настаняване от семеен тип, Центъра за деца и младежи с увреждания и детските градини. След като стартира работа през октомври миналата година, на място се приготвяше храната по проект „Топъл обяд” и за Домашния социален патронаж. Впоследствие бе поето и част от училищното хранене. Кухнята беше изградена в бившия стол на сградата на общинска администрация. Средствата за ремонт и оборудване дойдоха от Фонд „Социална закрила”, със собствени средства общината финансира ремонтът на помещението и газифицирането му. Плановете са помещението на стола да се пригоди, за да може да се организира и изхранване на място.

А в понеделник Общинският съвет гласува средства за закупуването на ново оборудване за 44 700 лв. С парите ще се набавят конвектомат, оборудването към него, професионална миялна машина, зеленчукорезачка, картофобелачка и материали. С 30 000 лв. пък ще се докара микробус, с който ще се доставя храната.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here