С Празнична литургия в храм „Св. Иван Рилски“, отслужена от Белоградчишкия епископ Поликарп, игуменът на Църногорския манастир архимандрит Никанор и духовници от Пернишко, последвана от литийно шествие от храма до паметника на светеца пред Двореца на културата, бе отбелязан празника по случай Възвръщането на мощите на св. Иван Рилски Чудотворец от Търново в Рилската обител.
В литийното шествие се включи и областния управител на Перник Кирил Стоев.
В края на богослужението епископ Поликарп отправи послание към миряните в храма да си спомнят завета на св. Иван Рилски и като се ползват духовно от него, да възрастват като достойни православни християни. „Нека смирението на св. Йоан Рилски, неговата кротост, неговото въздържание, неговата благодетелност да затуптят в нашето сърце и да ни направят достойни Божи чеда“, каза още викарият на патриарх Неофит. В празничния ден бе ръкоположен и нов свещеник – отец Герасим, който е жител на Перник.
Пред паметника на закрилника на Перник бе отслужен и водосвет, а талантите от вокалното студио на АНПТ „Граовска младост“ с ръководител Силвия Симеонова и Фолклорна формация „Кракра“ при читалище „Пробуда“ в кв. Бела вода, поздравиха перничани с прекрасните си изпълнения. Епископ Поликарп връчи благодарствени грамоти от името на Негово Светейшество патриарх Неофит на АНПТ „Граовска Младост“ и ръководителите на ансамбъла Венцислав Андонов, Тодор Тодоров и Силвия Симеонова и на духовия оркестър при Двореца на културата с диригент Трифон Трифонов за участието им в различни мероприятия, организирани от църквата.
По повод празника тази вечер от 19:30 ч. пред Двореца на културата ще се проведе концерт на Илия Луков и таланти от Перник.

НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here