Заместник- областният управител Любомир Терзийски връчи на директора ст. комисар Светослав Григоров Плакет от името на Областната администрация и пожела устойчивост и енергия за справяне с трудностите и предизвикателствата

Тържествено събрание се проведе в ОДМВР- Кюстендил по случай 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник на служителите – 5 юли

На него директорът на ОДМВР – Кюстендил, ст. комисар Светослав Григоров се обърна към служителите на дирекцията с думите:

Ст. комисар Светослав Григоров

Уважаеми колеги,

Приятно ми е да поздравя с добре дошли нашите гости на тържественото ни събрание по случай 143 г. от създаването на МВР и професионалния празник на  служителите – 5 юли:  съдия Иван Демиревски – председател на Административен съд – Кюстендил,

Окръжният прокурор и ръководител на ОП – Кюстендил, Камелия Стефанова, заместник областният управител Любомир Терзийски и директорът на РДПБЗН – комисар Св. Георгиев,

Колеги благодаря ви за усилията да бъде резултатен трудът ни, да противодействаме на престъпността, да пазим реда, спокойствието и собствеността на гражданите, да предлагаме качествени и навременни административни услуги. Благодаря ви за адекватните действия, професионална ангажираност и човешка съпричастност по време на епидемичната обстановка и обслужването на бежанците, потърсили закрила и установили се в Кюстендилска област.

Ще си позволя да цитирам кратка справка от регионалната полицейска статистика. От началото на тази година се констатира леко завишение на криминалната активност/с 19 броя/ в сравнение със същия период на миналата година, но разкриваемостта бележи ръст с 21.52 пункта сравнено със същия период на предходната година.

Коефициентът на разкриваемост за регистрираните по икономическа линия престъпност е 43.75 %, като увеличението е с 22.78 пункта в сравнение с предходната година.

Иска ми се да припомня успешните операциии по линия на наркотици и лихварство, проведени от криминалисти от сектор КП и служители на РУ Дупница, както и бързите действия по разкриването на убийство.

Колегите от РУ Кюстендил, също имаха успешни операции по линия на наркотици, установяването на извършителя на кражба на значима стойност от жилище в Кюстендил, както и установяването на съучастник в извършването на телефонна измама, като почти 1/3 от парите, които бе дала жертвата/ около 80 хиляди в различни валути/ , бяха  иззети от  него.

За постигнатите резултати са наградени 57 служители на ОДМВР.

За изключителна инициативност и постигнати трайни резултати с ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ от министъра на вътрешните работи е награден 1 служител, 9 са наградени с КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА, 4-ма служители са отличени с ПИСМЕНА ПОХВАЛА.

От заместник-министъра на вътрешните работи и главния секретар с ОБЯВЯВАНЕ НА БЛАГОДАРНОСТ са наградени 4-ма служители.

7 служители са отличени  от главния секретар с КОЛЕКТИВНА ПАРИЧНА НАГРАДА.

С моя заповед награждавам 32 служители с ПИСМЕНА ПОХВАЛА  за проявени съобразителност, инициативност и висок професионализъм, както и постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, за качественото и срочно изпълнение на всяка поставена конкретна професионална задача.

По случай професионалния ни  празник и 143-та годишнина от създаването на вътрешното ведомство, отправям пожелания към всички вас за здраве, енергия, кураж, резултатен труд и семейно благополучие.

Изразявам и  нашата благодарност на всички партньори, които ни помагат в опазване на законността в областта ни  – прокуратура, съд, кметове, други институции, неправителствени организации , медии и граждани.

Честит празник!

Гостите също поздравиха по случай Празника служителите на ОДМВР. Окръжният прокурор и ръководител на ОП – Кюстендил, Камелия Стефанова се обърна към служителите с думите: Поздравявам всички служители по случай Празника, благодаря за всеотдайната работа в полза на обществото, за усилията, които полагате по разследването. Нашите успехи са невъзможни без вашата предварителна работа.

Камелия Стефанова

Съдия Иван Демиревски – председател на Административен съд – Кюстендил,  специално поздрави служителите от сектор „Пътна полиция“ за качеството на издаваните от тях актове и пожела здраве и видими резултати от труда им в полза на обществото.

Съдия Иван Демиревски

 

Заместник-областният управител Л. Терзийски връчи на директора Плакет от името на Областната администрация и пожела устойчивост и енергия за справяне с трудностите и предизвикателствата.

Поздравителен адрес получи  ст. комисар Св. Григоров от съдия Пенка Братанова – административен ръководител на Окръжен съд – Кюстендил. „От името на магистратите и съдебните служители на ОС – Кюстендил, най-сърдечно поздравявам Вас и служителите на ОДМВР по случай Празника Ви! Пожелавам Ви професионални успехи в борбата с престъпността и опазването на обществения ред и сигурността! Нека удовлетворението от добре свършената работа съпътства делника Ви! Убедена съм, че със своята работа ще отговаряте достойно на големите изисквания на обществото към МВР като гарант за реда и сигурността в държавата. Пожелавам на Вас и служителите на ОДМВР здраве, оптимизъм, мъдрост и бъдещи успехи!“, се казва в поздравлението.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here