Кирил Петков

Aсен Василев ще бъде кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“. Това стана ясно от думите на Кирил Петков, който направи специално изявление часове преди официално партията да получи мандат от президента за съставяне на правителство.

„Той е човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме работа до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор“, подчерта министър-председателят в оставка.

Кирил Петков специално изявление:

Няма да допуснем чужди дипломати да дават ултиматуми на българската държава. Няма да допуснем България да вземе грешната посока. Нищо не може да бъде по-важно от просперитета на България.
Трябва да се обединим, да променим закона за КПКОНПИ и Бойко Рашко да оглави антикорупционната комисия.
Трябва да приемем 22-те законопроекта по Плана за възстановяване и развитие.
Всичко това трябва да се случи в следващите месеци
Призовавам всички да се обединим по тази обща програма.

Ето защо аз предложих на ПП следващият министър- председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на когото имам безпрекословно доверие, с когото започнахме борбата рамо до рамо и с когото ще я завършим рамо до рамо в един отбор, посочи Петков.

„Един отбор с него, с всички членове на ПП, с всички коалиционни партньори, с всички съмишленици. Време е да запретнем ръкавите и да си свършим работата до край“, каза Петков.

Кирил Петков и Асен Василев

Асен Василев трябва да получи мандата днес в 17,00 часа следобед от президента Радев. По прогнози на депутати шансовете за правителство са над 50 процента.

Асен Василев е роден на 9 септември 1977 г. в Хасково. Средното си образование завършва в езиковата гимназия в родния си град. Приет е и впоследствие завършва „Икономика“ в Харвардския университет, след това специализира бизнес администрация и право в Стопанския и Юридическия факултет на Харвардския университет.

Съосновател и директор е на „Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност“. Преподавател е в Програмата за икономически растеж и развитие, филиал към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
От 1999 до 2004 г. работи като консултант в „Монитор Груп“ в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в отраслите на телекомуникациите, енергетиката, минното дело, застраховането и в редица големи производители на потребителски стоки.

През 2013 г. е министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков.

От 12 май до 16 септември 2021 г. е министър на финансите в служебното правителство на Стефан Янев.

На 19 септември 2021 г. заедно с Кирил Петков и Даниел Лорер представя новия си политически проект „Продължаваме промяната“. Василев е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Хасково и София 23 МИР за изборите на 14 ноември 2021 г.

На 13 декември е избран за вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Кирил Петков.

Вижте още във видеото:

https://www.facebook.com/572176366/videos/406606044830072/
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here