Разширяват гробищните паркове в община Разлог

На редовното си заседание в края на месец юни Общински съвет – Разлог прие доклад от временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Венцислав Гърменов, относно „ Възмездно придобиване право на собственост“. Чрез решението си съветниците одобриха закупуването на частен имот, с площ 1 декар, в съседство на гробищния парк в село Баня. Придобитият имот ще даде възможност за разширяване на парка и решение на един дългогодишен проблем.
„Темата с гробищните паркове е от съществено значение. Погребението е тежък момент за всички и е недопустимо хората да се притесняват за гробните места. Отчитаме като грешка, че през последните години не е обърнато достатъчно внимание по този въпрос. В тази връзка в рамките на два месеца Община Разлог работи усилено и успя да договори закупуването на допълнителна площ в с. Баня. В село Годлево освен плануваните разширения, предвиждаме направата и на бетови алеи, с цел удобство на хората. В Добърско водим прегори, а в село Горно Драглище очакваме завършването на подпорна стена. Темата е по-сложна, относно гробищния парк в Разлог. Възможностите за неговото разширение не са много и започнахме проучване за изграждане на ново място за погребения. В момента, в който намерим подходящ терен, ще проучим и мнението на хората.“, заяви зам. кмета на Община Разлог- г-н Иван Гюров.
Към момента, след оглед на подходящи имоти,община Разлог сключи договор с геолог за геоложко проучване на терен между Разлог и Бачево. Мястото, с площ около 7 декара, отговаря на законовите изисквания и е леснодостъпно, а търсенията и на други терени продължават.
Чрез разширението на вече съществуващите гробищни паркове и предложението за изграждане на нови такива, ще се реши един належащ въпрос за години напред. Община Разлог е в готовност, при необходимост да предприеме незабавни действие.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here