Христо Терзийски
Днес Народното събрание реши възнагражденията на служителите в МВР да бъдат повишени от утре с близо 20% чрез актуализацията на бюджета.
Благодаря на колегите от ГЕРБ-СДС, както и на народните представители от всички парламентарни групи, които подкрепиха това справедливо предложение!
Ясно заявихме, че ще го отстояваме докрай, не само защото то съответства на инфлационния индекс и исканията на полицейските синдикати, но и защото това е професията, която е свързана с най-висок риск за живота и здравето при изпълнение на служебните си задължения, заяви депутатът от 10 МИР Кюстендил Христо Терзийски.
Бившият вътрешен министър добави, че изпитва удовлетворение от това решение.
„Изпитвам удовлетворение от това решение не само защото това предложение бе и моя лична кауза, но и защото Народното събрание показа, че по важни въпроси може да се постигне необходимото мнозинство.
Днес Парламентът коригира и пренебрежителното отношение на министъра на вътрешните работи в оставка, който „искаше“, но нямаше желание да се повишат полицейските заплати, защото в предложената от правителството в оставка актуализация на бюджета средства за увеличение на заплатите на служителите на МВР не бяха предвидени.“, каза още Терзийски.Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here