17.1 C
Дупница
03.10.2022 14:10:31
начало Регион Кюстендил Разнобой в групата съветници на БСП- Кюстендил! Изключиха Росен Раденков, подкрепил докладната...

Разнобой в групата съветници на БСП- Кюстендил! Изключиха Росен Раденков, подкрепил докладната за теглене на заем в размер на 8.5 млн. лв.

0
Росен Раденков /вляво/ и Димитър Соколов

Спортният спец на червените Димитър Соколов сам я напусна от лоялност към Раденков

 

Общинският съветник и бивш председател на ОбС на БСП- Кюстендил Росен Раденков Димитров е изключен от групата общински съветници на столетницата.

Това стана ясно на днешната сесия на Общински съвет Кюстендил.

Положилият клетва през септември 2021г. за общински съветник Димитър Соколов от групата на БСП я напуска от лоялност към Раденков.

Стана ясно още, че двамата съветници стават независими, а групата на БСП в местния парламент вече е от 7 души.

Причината е, че са подкрепили докладната за теглене на заем в размер на 8.5 млн. лв., въпреки че е имало колективно решение да не се подкрепя.

„На тази сесия, когато трябваше да гласуваме докладната за заем от 8.5 млн. лв. те гласуваха ЗА, въпреки че взетото общо колективно решение беше да не подкрепим този заем. Тогава групата общински съветници с председател Невянка Панчева и зам.- председател Атанас Гергинов, се събрахме без Росен Раденков и Димитър Соколов и взехме решение първият да бъде изключен, тъй като той подкрепи бюджета и в предходно гласуване, тоест не е само еднократно. За Димитър Соколов взехме решение да се проведат разговори и в бъдеше да сме единни в гласуванията. Този протокол е депозиран в Община Кюстендил, подписан от всички общински съветници от БСП”, каза общинският председател на БСП Йордан Тодоров.

„Аз разбрах, че съм бил председател не на партийна формация, а на някакъв клуб по интереси, в който е потъпкана, погазена червената идея. Вече като общински съветник аз винаги съм гласувал с моята представа за доброто на град Кюстендил и заедно с моя морал”, заяви от своя страна Росен Раденков.

„Аз искам да гласувам, така като аз решавам”, каза Димитър Соколов. Той уточни, че  е станал част от групата общински съветници благодарение на Росен Димитров и в капацитета му на спортен специалист .
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here