8 задържани при мащабна операция на ГДБОП и Европрокуратурата, разбиха банда точила субсидии в Петрич (СНИМКИ)

Организираната престъпна група е злоупотребявала с евросредства

При мащабна операция на ГДБОП и Европейската прокуратура беше разбита организирана престъпна група. Задържаните злоупотребявали с европейски средства по земеделски програми в Петрич, съобщава NOVA.

Късно снощи, часове след мега акцията на антимафиотите в районната служба по земеделие в Петрич, задържаните земеделци и служители, бяха освободени от полицията. След продължителни разпити всичките 10 човека бяха освободени, пише Struma.com . Акцията, която се проведе посред бял ден шокира петричани и околните села.

Задържани са общо 8 души, сред които началникът на Общинска служба „Земеделие“ в Петрич, служители, техни роднини и приближени лица. Ръководителят на Общинската служба и неговият брат са уличени в усвояване на имоти с площ над 40 000 декара. Двама от задържаните са хванати по време на земеделски семинар в Обзор.

През 2020 г. в ГДБОП-МВР са придобити данни, че на територията на Община Петрич, обл. Благоевград функционира организирана група, осъществяваща престъпна дейност – неправомерно предоставяне и усвояване на субсидии за отглеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища и мери.

 

В специализираната полицейска операция са участвали служители на сектор БОП – Благоевград, Кюстендил, София град, София област и Перник. Извършени са 4 обиска на лица, претърсени са 7 леки и товарни автомобила, както и 6 адреса на територията на общ. Петрич и общ. Сандански, в това число и помещения на Общинска служба „Земеделие“ – гр. Петрич и земеделска аптека с амбулатория.

 

Работата по случая продължава. Разследването се осъществява под надзора на Европейската прокуратура.

Снимки: МВР
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here