„Взехме решение да уведомим всички кметове по селата за преброяване на конете в отделните стопанства. Официално ще изискам от ОДБХ да ни информират как да действаме процедурно при залавяне на безстопанствени коне“, коментира градоначалника на Дупница

Среща със земеделците на територията на община Дупница проведе в заседателната зала на общинска администрация кметът инж.Методи Чимев.

На нея присъстваха още представители на полицията, ОДБХ, главният еколог на Общината Десислава Борисова, както и експерти от отдела. Повод за срещата бяха зачестилите сигнали за безстопанствени коне, които навлизат в земеделските площи и унищожават продукцията. На територията на дупнишките села има вече назначени полски пазачи, които ограничават подобни набези, но в същото време е невъзможно да обхващат едновременно всички землища на селата.


„Взехме решение да уведомим всички кметове по селата за преброяване на конете в отделните стопанства. Ще информираме ОДБХ с информацията, които да си направят своевременна идентификация и да ни уведомят с обобщена справка по населени места. Официално ще изискам от ОДБХ да ни информират как да действаме процедурно при залавяне на безстопанствени коне, тъй като има специфика, за да имаме ясен, законов механизъм за санкциониране на собствениците“, коментира инж.Чимев.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here