Шок! От офиса в Дупница Кирил Пешев излита към баш шефския стол в „Напоителни системи” в София

Вася Пешева беше обс-шеф, измести я М. Крумова, последва необратим разрив в местното управление – пълната конфронтация между кмета Петър Паунов и ГЕРБ, нещата стигнаха до съд, до отстраняване на областния шеф тогава Любомир Анчев. До елиминирането от политиката /изглежда – завинаги/ на тогавашния областен лидер на ГЕРБ и „силен“ по това време депутат Валентин Микев. А впоследствие и самата Пешева, заедно с още двама набедени, беше изключена от ГЕРБ. Основанието.

Кирил Пешев, който от три месеца е начело на „Напоителни системи” – клон Струма- Места, сяда в баш шефския стол на държавното дружество в София. Заповедта е на министъра на земеделието и хратите Иван Иванов, но зад инфарктна рокада се сочи Стефан Бурджев, който имал сърдечна връзка със сестра на Пешев- адвокат Вася Пешева. Според наши източници, Пешев е новият изпълнителен директор. Новината предизвика истински шок в централата в Дупница и в цяла Югозападна България, тъй като е известен фактът, че Пешев не е хидроинженер, няма опит практични познания в системата, а в ръцето му са поставени активи за над 35 000 000 лв.

Кирил Пешев

Кюстендилецът е юрист, зачислен е към кантората на сестра му Вася Пешева, но всъщност той е работил като автотърговец и въртял търговията въртял в интернет. „Човекът е абсолютен лаик, но в ръцете му се поставя капитала от 35 млн. лв. на „Напоителни системи”. Какво друго може да си помислим, освен че е поставен като фигурант, за да подписва документи? Чудим се вече какви неща ли се въртят в държавната фирма? Израстването на Пешев е повече от светкавично.”, коментират служители от „Напоителни системи”. Както съобщихме вчера, само преди 24 часа беше сменен досегашният директор Николай Чалъков, който е бивш шеф на клона в Пазарджик. В Търговския регистър името му беше заменено с това на Динчо Петков, а Пешев се появи сред съвета на директорите. Свързахме се за коментар с Кирил Пешев, но той беше изненадан, оказа се, че не знае за светкавичния скок, който е направил в кариерата. „Стига сте ме занимавали с глупости, нищо не зная.” – заяви за 4vlast-bg.com Пешев. По същия начин той реагира и вчера, когато беше издигнат за член на Борда на директорите. Коментарите са, че Пешев действително не знае какво се случва, защото кариерата му се движи от сестра му адвокат Вася Пешева, която беше изхвърлена от ГЕРБ заедно с бившия депутат Валентин Микев. Тя беше и председател на ОбС Кюстендил, но след луд скандал беше изключена от партията. Сега името й се спряга за кандидат кмет, а интерес проявявали както от „Да България”, така и от БСП. В Кюстендил обаче залагат на червените, тъй като Пешева била в изключително близки отношения със зам.- министъра на земеделието Стефан Бурджев от Плевен, който пък бил сред любимците на Корнелия Нинова и член на Изпълнителното бюро на БСП. Именно с позициите на Бурджев всички си обясняват назначенията на Кирил Пешев.

Николай Чалъков: С подписа си прекратих 24 договора за 107 млн. лв, Ив. Иванов ме пита: Още ли си жив?
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here