Повече паркоместа в Разлог, зам.- кметът Гюров: Ще свалим автомобилите от тротоарите, ще подсигурим над 100 регламентирани паркоместа

Временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов и зам.- кметът – Иван Гюров проведоха втора работна среща на тема „Подобряване регулацията на движението в община Разлог“ с Константин Пандев- началник на отдел „Общинска собственост и транспорт“, г-н Пахов – инспектор пътен контрол при РУ – Разлог, инж. Васил Панев – бивш преподавател в Професионална гимназия по транспорт- гр. Разлог и г-н Коюнджиев- експерт по организация движенията по пътищата.
„Готови сме с първото предложение за организация на движението в един от най-натоварените райони в Разлог. Първите ни действия са насочени към преобразуване улиците „Братя Кулини“ и „Братя Каназиреви“ изцяло в еднопосочни. Целта ни е да се справим с един от главните проблеми – паркирането. Ще свалим автомобилите от тротоарите, подсигурявайки им над 100 регламентирани паркоместа. По този начин ще осигурим и безопасна свободна зона на пешеходците.“, заяви на събранието зам.- кметът по икономическите и правни въпроси- г-н Гюров.
„На база резултатът, който ще получим след предвидените действия, ще продължим подобряване на регулацията на движени около училищата, детските градини и местата с голяма концентрация на автомобилно движение.“, допълни временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов.
В рамките на по-малко от месец, под инициативата на г-н Гюров, експертите предприеха действия, свързани с подобряване видимостта по улиците в града, подмяна на пътни знаци, подновяване на пешеходни пътеки, регламентирано паркиране, както и преобразуването на участъци от двупосочни в еднопосочни. Бъдещите предложения на ръководството на Община Разлог, предвиждат подмяна на знаковата уредба, включително светофарната на главните улици „Гоце Делчев“, „Александър Стамболийски“ и улица „Екзарх Йосиф“, както и подобряване състоянието на пешеходните пътеки.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here