Назначеният преди 3 месеца за технически ръководител Мартин Трендафилов стана шеф на скандалното общинско дружество „Жилфонд” след решение на ОбС Перник. Съветниците освободиха от длъжност досегашния управител Мартин Велков, който зае поста след спечелен конкурс през декември миналата година. Съветници коментираха, че това е третият управител, който се сменя в рамките на година и не спестиха критики към работата на общинската фирма. През лятото на миналата година в ОбС избухна скандал, след като от общината вкараха в прокуратурата одитен доклад, а тогавашният шеф Станислава Тодорова беше освободена от поста. Според одита съществували предпоставки, че са извършени сделки между свързани лица. След освобождаването й временно в шефския стол седна Борис Ненков.


От микрофона днес новият управител Трендафилов заяви, че е станал свидетел на нередности в общинската фирма. „Виждам потресаващи неща, отпускат се пари, които отиват не по направление, има недовършени обекти.” На въпроса какво ще направи, отговори: „Трябва да се спрат гражданските договори, много пари изтичат от там, може да се назначат хора на постоянен трудов договор, които да вършат много повече работа за по- малко пари.”, каза той и получи доверието на съветниците да стане управител до провеждането на конкурс за поста.

Съветниците възроптаха, че досегашният шеф Мартин Велков не си направи труда да дойде в зала, докато се гласува искането за освобождаването му.
„Не дойде в зала когато го избирахме, та се наложи да отложим решението. Сега отново дори за собственото си заявление за напускане не е счел, че трябва да дойде пред принципала.”, коментира Ралица Андреева. Милан Миланов изрази опасения, че дружеството върви към ликвидация.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here