Зам.- кметът Стефан Кръстев
Модерни спирки с плъзгащи врати ще бъдат монтирани в Перник. Това заяви заместник-кметът Стефан Кръстев по време на заседанието на Общинския съвет днес, съобщи Mirogled.com..

„Спирките ще са обширни, с място за сядане, модерен дизайн и плъзгащи врати. Не си представяйте, че става въпрос за обикновените метални. Те са от типа на тези в световните столици, които ще придвижат с крачка напред към модернизацията на града“, каза Кръстев като пояснение на изказване на Андрей Павлов от ГЕРБ, който попита какви са тези съоръжения, които струват по 22 000 лв.

Общо 300 000 лв. са заложени за 14 спиркови навеса.

Днес ОбС ще гласува корекции на поименния списък, в който е заложено и изграждане на пешеходен надлез при ул. „Търговска“ за 714 000 лв. Кръстев поясни, че всъщност ще бъде направено занижаване на пътя от кооперативния пазар до т. нар. Руски битак.

„Надлезът няма да е метален, по който ще се катерят хората. По-скоро ще изглежда като полегат  мост като при НДК в София, по който ще може да преминават и възрастни хора, и майки с колички“, поясни Кръстев.

За сега за надлеза има само концепция и визуализация и предстои изготвянето на идеен проект.

Докладната за промените в поименния списък бе внесена от кмета Станислав Владимиров. Предложението бе прието от съветниците. То предвижда да отпадне включеният в списъка основен ремонт на игралния терена на стадион „Миньор” и изграждането на осветление на стадиона, като част от предвидените за целта 2.2 млн. лв. собствени средства бъдат насочени към други обекти в поименния списък и към четири нови обекта.  Общата стойност на предложените промени възлиза на над 1.5 млн. лв. Освободеният ресурс от близо 660 000 лв. да бъдат насочени за текущи разходи по жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда, предлага кметът, съобщава Mirogled.com.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here