Кметът Методи Чимев и председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов.

Приветствам решението на сдружение „Шалом“, защото считам, че този паметник не просто е важен, а е много закъснял, както и паметниците на много, много други наши съграждани. Но конкретно Димитър Икономов е човек, който е оставил следа не
просто в дупнишката, а в българската история, защото спасяването на българските евреи е феномен, който няма аналог в света, все още се говори. Силно се надявам и декларирам нашата готовност за подкрепа за изграждането на паметника.

Леонид Хаздай

Искаше ми се все пак, най- добронамерено да споделя, че аз вярвам изцяло на Сдружение „Шалом“ и на Леонид Хаздай и съм сигурен в успеха на това начинание. За да не стане като с един друг паметник, където един наш съгражданин се подигра с паметта на друга наша съгражданка / Невена Коканова и лидерът на Демократична България в Дупница Николай Табаков/. То бяха пресконференции, то не бяха акции, то не беше събиране на пари за да може днес след 3 или 4 години нито паметник, нито пари, нито нищо.
Това не го казвам, за да по никакъв начин да не повлияе, а просто използвам случая
колеги, за да ви помоля всички ние като съветници и обществеността на Дупница да помогнат на Сдружение „Шалом“ и ми се иска да се направи един грандиозен паметник на г-н Икономов, за да може и нашите деца и техните деца, и техните деца да си спомнят какво са направили българите в едни много тежки времена. Ще имате изцяло нашата подкрепа г-н Хаздай така, че надявам се да успеете изцяло в това начинание и надявам се в най-скоро време да можеме да направим тържество на паметника на Димитър Икономов. Дупница трябва да почита своите герои и своите бележити съграждани.

Това обяви от трибената на Общинският съвет председателят инж.Костадин  Костадинов.


НА ВНИМАНИЕТО НА ГРАЖДАНИТЕ В ЮГОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ!

ОТОРИЗИРАНО ДЕПО ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ

БОБОШЕВО ДО ГАРАТА

ИЗДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ ЗА АКТ 2!

ЗА КОНТАКТ: 0889 429032

ДА ПАЗИМ ПРИРОДАТА ЧИСТА, ТЯ Е НАШИЯТ ДОМ!Вижте видеоканала ни:


2 КОМЕНТАРИ

  1. Който краде обикновено има вид на угоена свиня 🙂 Като гледам снимките на двамата май крадеца не е Табаков!? Костадинов колко партии смени – СДС,ОДБ, Бареков, пак СДС, сега като го изхвърлиха и оттам чакаме да иде в ГЕРБ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here